SPONSRAT

Skribent

MovieZine

1 maj 2019 | 20:30

Våra 7 favoriter inför Eurovision 2019

Ovanligt starkt startfält i årets Eurovision! Ta en smygtitt redan nu på de konstigaste, de bästa och de mest favorittippade bidragen.
Efter Nettas skräll förra året med ”Toy” går årets Eurovision Song Contest till Israel. Sveriges heder försvaras av John Lundviks gospel-doftande ”Too Late For Love”, som redan nu verkar vara ett av de mest populära bidragen.

Men hur ser det egentligen ut med konkurrensen där borta i Tel Aviv? MovieZine har lyssnat på samtliga 41 låtar, och här är våra favoriter!
 
Artikeln presenteras i samarbete med Betting.se som erbjuder speltips och visar var man hittar bäst odds på Eurovision.
 
 

Danmark: Leonora - ”Love is Forever”

 
Danska sångerskan och konståkaren Leonora vann stort i hemlandet med sitt charmiga, barnprogramsliknande nummer. Trallvänligt med ett budskap om kärlek och på flera språk dessutom, det är en publikflört som borde gå hem i Europa.
 
 

Estland: Victor Crone - ”Storm”

 
Fyra svenska delfinaler under sex veckor - och ändå räcker inte svenska Melodifestivalen till för alla musikaliska talanger. Victor Crone tog istället sin låt "Storm" till Estland, där han vann hela kalaset. Om Victor ser bekant ut så är det kanske för att han tävlade i Mello med Behrang Miri år 2015.
 
 

Island: Hatari - ”Hatrid mun sigra”

 
Vad är det egentligen som pågår i Hataris musikvideo? Blodiga islänningar sjunger om att "hatet ska segra" på neonupplyst sexklubb. Vilka är de? Vad vill de? Vi är förvirrade! Men sedan Lordi vann år 2006 med hårdrock och demonmasker är väl ingenting omöjligt i den här tävlingen. Och det här är så uppfriskande annorlunda. Den satiriska BDSM-trion Hatari är tydligen riktigt stora hos barnen...
 
 

Norge: KEiiNO - ”Spirit in the Sky”

 
Försiktigt med de där kompis-rösterna i år, för våra grannländer fullkomligt levererar, varenda ett av dem. Sångaren Tom Hugo har tillsammans med sin make skrivit låten, som ska ha inspirerats av den historiska kampen för lika jämlikhet. Med sig har han norska Idol-stjärnan Alexandra Rotan samt den samiske jojkaren/rapparen Fred Buljo. Bra röj i låten som kan bli en dansgolvshit i sommar.
 
 

Polen: Tulia - ”Fire of Love”

 
Folkdräkter, brandmän, gamla tanter och ännu en sång om kärlek - då vet man att det är schlager! Tulias svartvita musikvideo är förstås inspirerat av polska succéfilmen "Cold War", vilket ger dem en extra guldstjärna i kanten från oss.
 
 

Schweiz: Luca Hänni - ”She Got Me”

 
Starka Justin Timberlake-vibbar när schweiziske sångaren och modellen bjuder upp till dans. Hör vi en blivande sommarplåga?
 
 

Nederländerna: Duncan Laurence - ”Arcade”

 
Ingen Eurovision-kväll blir förstås helt komplett utan några mäktiga powerballader. The Voice-deltagaren Duncan Laurence är starkt segertippad med låten "Arcade". Om oddsen visar rätt blir det en holländsk vinst i år - deras första sedan 1975.
 
Semifinalerna i Eurovision Song Contest sänds på SVT tisdagen 14 maj och torsdagen 16 maj. Den stora finalen går av stapeln lördagen 18 maj.
| 1 maj 2019 20:30 |