Skribent

Anna Thunman Sköld

1 februari 2014 | 16:01

"Vänner"-stjärnan i ny komedipilot

"Ross" aka David Schwimmer har skrivit på för en ny TV-pilot, där han spelar den ena huvudrollen.

"Irreversible" heter piloten som ABC beställt, och som är en remake på en israelisk (vad annars) komediserie vid namn "Bilti Hafich". Förutom att inneha en av huvudrollerna ska Schwimmer även producera (och eventuellt regissera) serien om den får en hel säsong. Det blir också i så fall Schwimmers första stadiga TV-gig sen "Vänner".

Till skillnad från de andra "Vännerna" har Schwimmer hållit en låg skådespelarprofil sedan succéserien tog slut 2004 (han har dock gästat ex-"Vännen" Lisa Kudrows webb-/Showtime-serie "Web Therapy"). Istället har han föredragit att stå bakom kameran och har regisserat filmerna "Run, Fatboy, Run" (2007) och "Trust" (2010) samt stått för regin för avsnitt i TV-serier som "Little Britain USA" och den nyupplockade NBC-serien "Growing Up Fischer".

I "Irreversible" ska han spela ena halvan av ett eccentriskt och självupptaget par, som hamnar i evinnerliga bråk och situationer som de oftast själva är ansvariga för. Enligt Deadline går i serien samma linje som "Simma lugnt, Larry".

| 1 februari 2014 16:01 |