Film

Skribent

MovieZine

25 mars 2019 | 16:00

Vanessa Kirby får huvudrollen i Björn Runges nya

”The Wife”-regissören ger sig ut i rymden med sci-fi-dramat ”Stardream”.
Brittiska skådespelerskan Vanessa Kirby har fått huvudrollen i Björn Runges ”Stardream”. Hon är känd från bland annat "The Crown" och "Mission: Impossible - Fallout". Filmen, som beskrivs som ett rymddrama, börjar spelas in i sommar.

- För det intergalaktiska dramat behövde jag en extremt känslig och eftertänksam skådespelerska som kan hitta balansen inom karaktären. Jag hittade henne i Vanessa Kirby. Det är en väldig ära att få jobba med henne, kommenterar regissören i ett pressmeddelande.

I filmen befinner sig hundratusentals nedfrysta människor ombord rymdskeppet Stardream, på väg mot en ny planet att bosätta sig på när Jorden håller på att dö ut. När datorn krånglar utvecklar kodaren Andrea en artificiell intelligens som hon kallar Stephen. Men Stephen får känslor för sin skapare vilket äventyrar uppdraget och mänsklighetens framtid.

Svenske regissören Björn Runge fick nyss stor internationell uppmärksamhet med sin första engelskspråkiga film, dramat ”The Wife”. Huvudrollen gav Glenn Close en Oscarsnominering, så många är antagligen ivriga på att få jobba med Runge framöver. Fler skådespelare kommer att presenteras inom kort.
| 25 mars 2019 16:00 |