Film

Skribent

MovieZine

17 december 2018 | 06:00

Välkommen på förhandsvisning av "Green Book"

MovieZine och Nordisk Film bjuder på bio! Ta med en vän och se en av vinterns mest hyllade filmer. Det finns fortfarande biljetter kvar i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Nu är det dags för vinterns första förhandsvisning för MovieZines läsare, och filmen är ingen mindre än Golden Globe-nominerade "Green Book"! En varmhjärtad, rolig och underhållande roadmovie med Viggo Mortensen och Mahershala Ali. De spelar två väldigt olika och viljestarka män som bryter igenom rasskillnader, samhällsklass och utbildning för att skapa ett djupt och bestående vänskapsband.
 

Om filmen

 
År 1962, när nattklubbsvärden/utkastaren Anthony Vallelonga (Viggo Mortensen) tillfälligt befinner sig utan arbete, går han med på att köra musikern Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) på en tvåmånaders turné i djupaste amerikanska södern. Förvånad över att upptäcka att doktorn är afroamerikansk och inte en vanlig doktor, är Tony till en början ovillig att ta jobbet, men lönen är för bra för att tacka nej till.

Doctor Shirley är välutbildad, raffinerad, konstnärlig, talar flera språk, innehar tre doktorstitlar och är den hyllade skaparen av en innovativ musikform medan Tony är en jordnära vanlig man med djupa band till sin stora familj, har en egenskap att hamna i trubbel och en förkärlek till rock'n roll och stekt kyckling. Från början har de båda mycket olika uppfattning om allt från mat till musik, men finner snart att de båda också har mycket gemensamt.
 

Biljettsläpp

 
"Green Book" förhandsvisas i Stockholm, Göteborg och Malmö. Du kan hämta ut 2 biljetter per person mot uppvisande av denna inbjudan. Först till kvarn gäller.

(Idag den 17 december finns det ännu biljetter kvar!)
 
Förhandsvisning i Stockholm: tisdag 18 december klockan 18.00
I Stockholm sker förhandsvisningen på biograf Victoria (Götgatan 67), salong 1. Hämta ut dina biljetter från den 12 december (kassan öppnar kl. 12).
 
Förhandsvisning i Göteborg: onsdag 19 december klockan 18.00
I Göteborg sker förhandsvisningen på Biopalatset (Kungstorget 2), salong 9. Hämta ut dina biljetter från den 12 december (kassan öppnar kl. 11).

Förhandsvisning i Malmö: onsdag 19 december klockan 18.00
I Malmö sker förhandsvisningen på Filmstaden (Storgatan 22), salong 2. Hämta ut dina biljetter från den 12 december (kassan öppnar kl. 12).
 
 
"Green Book" får ordinarie biopremiär över hela landet den 21 december.
| 17 december 2018 06:00 |