Film

Skribent

Jakob Åsell

27 juli 2017 | 15:00

Val Kilmer om att bli stämplad som svår att jobba med

Stjärnan svarade på frågor i en Ask Me Anything-tråd på Reddit.
Val Kilmer är fullt medveten om alla rykten och historier som har gett honom ett rykte som en väldigt knepig skådespelare att jobba med. Faktum är att nästan varje regissör Kilmer arbetat med på något sätt uttryckt något negativt om honom.
 
Bråket mellan Kilmer och Joel Schumacher under inspelningen av "Batman Forever" är kanske det mest dokumenterade. Enligt Schumacher själv var Kilmer, ”oartig, olämplig, barnslig och omöjlig att ha att göra med”. Schumacher informerade Kilmer om att han inte tänkte acceptera det beteendet en minut till, mitt under inspelningen, vilket gjorde att de två inte sa ett ord till varandra på två veckor (!). 
 
Nu uttalar sig "Top Gun"-stjärnan själv om ryktena och säger att han ångrar det beteendet som gett honom ett dåligt rykte. I en färsk Ask Me Anything-tråd på Reddit fick Kilmer en fråga om sitt beryktade dåliga uppträdande på set.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Kilmer svarade uppriktigt och utdraget

 
"Jag gjorde inte tillräckligt för att smickra och lugna finansiärerna" inleder han "Jag brydde mig bara om skådespeleriet och det gick inte hand i hand med att bry sig om filmen eller alla pengar."
 
Kilmer menade även att han gillade att "ta risker" när han arbetade med en film. Risker som i hans ögon då handlade om att ge filmprojekten större konstnärlig integritet, men att dessa risktaganden ofta betraktades som ekonomiskt oansvariga av de som satt på pengarna. Han erkände att det var ett dumt och ogenomtänkt beteende, och att han förstår det nu.
 
Samtidigt svarade Kilmer att välkända skådespelare ofta är den största anledningen till att ett filmprojekt blir av, bortsett från om regissören är en superstjärna. "Då är det inte mer än rätt att man bör försöka hålla dem glada i sitt arbete. Jag själv var ofta inte alls glad när jag försökte göra filmerna bättre.", svarade Kilmer.
 

Vidare läsning: 7 extremt krävande skådespelare

 

| 27 juli 2017 15:00 |