Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 januari 2016 | 10:00

Vågar du utsätta dig för ”The Blackout Experiments”?

Det är skräckdokumentären att hålla koll på i år. I helgen har den premiär på filmfestivalen i Sundance.
Är läskiga huset på Gröna Lund eller Liseberg lite för mesigt för dig? En het trend i USA just nu är skräckupplevelser som pågår i timmar, där den som vågar blir inlåst och utsatt för en rejäl dos av psykologisk tortyr. 

Om du inte har något emot att bli fastkedjad, strypt med en plastpåse över huvudet eller bevittna en simulerad våldtäkt, kan en intensiv terrorupplevelse som Blackout vara just din grej.

För oss som föredrar våra läskigheter på en skärms trygga avstånd, är nog kommande filmen ”The Blackout Experiments” ett bättre alternativ.

Se första scenen:


”Du anländer till en hemlig plats vid en exakt tid, som angavs i ett mystiskt mail. Du måste följa instruktionerna noga. Väl där inne tar de störande synerna över. Du går igenom skrämmande, ibland sensuella, kanske smärtsamma upplevelser som stimulerar dina mörkaste rädslor. När det är över är du förändrad, övergiven och undrar vad som var äkta och vad som bara var en lek.”

Så beskrivs Blackout, den mörka skräckupplevelsen som Rich Fox belyser i sin dokumentärfilm. Han har följt en grupp vänner genom en mardrömsnatt där de får ge upp kontrollen och är helt utlämnade till det okända. Det är inte klart hur mycket av en riktig dokumentär det rör sig om och hur mycket som är scriptat och rekonstruerat (i stil med förra årets "The Nightmare"). Vi väntar på de första reaktionerna efter helgens premiär.

På söndag premiärvisas "The Blackout Experiments" på filmfestivalen i Sundance, och lär dyka upp i Sverige senare under året. 
| 22 januari 2016 10:00 |