Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 maj 2014 | 17:01

Vad vi kan vänta oss av "X-Men: Apocalypse"

Producenten Simon Kinberg ser uppföljaren som en ambitiös katastroffilm.

Medan "X-Men: Days of Future Past" går som tåget på biograferna världen över, planerar man för fullt för uppföljaren "X-Men: Apocalypse". Den som sitter kvar under eftertexterna kan få en skymt av titelkaraktären, den kommande megaskurken som är den äldste och mäktigaste av alla mutanter.

Simon Kinberg, som skrivit och producerat flera av filmerna, berättar i nya intervjuer:

- Vi har inte bara pratat om karaktärens utseende, även om det i sig är en utmaning: att skapa den mäktigaste av mutanter, starkare än Magneto. Vi pratar också om skalan på filmen, det blir en katastroffilm av Roland Emmerich-mått. Total utrotning, det är något vi aldrig har sett i en X-Menfilm eller i någon superhjältefilm överhuvudtaget. Det ska bli spännande.

Men Apocalypse är inte bara en karaktär som ska förstöra för sakens skull, säger Kinberg till IGN:

- Vi pratar också mycket om hans emotionella och filosofiska kärna. Det han gör känns för honom berättigat, och några av våra mest kända karaktärer kan komma att gå över till hans sida.

I slutscenen såg vi Apocalypse bygga pyramider med bara tankens kraft. Hur komplicerat blir det att skriva scener åt Apocalypse, frågade Vulture.

- Jag ser det snarare som en möjlighet. I de flesta "X-Men"-filmerna har Magneto eller Stryker varit skurkarna. Så att kunna ha en ny skurk och en sådan mäktig skurk... De bästa superhjältefilmer har subgenrer. "Days of Future Past" är sci-fi med tidsresor, "Apocalypse" blir en katastroffilm mixad med superhjältefilm.

Vilka mutanter ska vi få se i övrigt, och vem ska spela dem? Bioaktuella "Days of Future Past" öppnar upp för comeback för sådana som Jean Grey och Cyclops, som dött i en tidigare tidslinje. Men regissören Bryan Singer har tidigare sagt att rollistan kommer främst att bestå av det unga gänget från "X-Men: First Class" - alltså Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy med flera.

En sak är säker, vi har inte sett det sista av unge mutanthataren William Stryker.

- Det kommer mer, var så säkra. Vi kommer att ta hans historia vidare när vi följer med karaktärerna in i "X-Men: Apocalypse", säger Kinberg.

Slutligen berättar Simon Kinberg om att han tar sig an uppföljaren med förhoppningen om att locka ytterligare nya fans.

- Vi hoppas att folk gillar den här filmen men också att ny publik kan upptäcka X-Men. Mycket skiljer sig från originalserien, men själva essensen finns kvar. Vi har samma press på oss när det kommer till "Apocalypse". Jag gör inte det här som en affärsman, utan som författare och konstnär. Så hur ska vi göra det annorlunda? "First Class" var annorlunda i tonen och känslan. "Days of Future" är helt annorlunda, mer science fiction och mer ambitiös. Jag vill att "Apocalypse" också ska kännas ambitiös.

"X-Men: Apocalypse" får biopremiär den 27 maj 2016.

| 26 maj 2014 17:01 |