Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

9 februari 2015 | 22:00

Vad tycker ni om "Better Call Saul"?

Ni som hunnit kolla in premiären av "Breaking Bad"-spinoffen, vad säger ni?
I går, söndags, hade prequellen till "Breaking Bad" premiär i amerikanska AMC, i morse, klockan 08.00 släpptes den i Sverige också via Netflix. 

Nedan följer en kort resumé som innehåller spoilers. Läs vidare på egen risk.

I "Better Call Saul" spolas bandet tillbaka till tiden då Saul gick under sitt eget namn, James M. McGill, och hade en storebror (spelad av Michael McKean) som också var advokat (och till skillnad från Saul en mycket lyckad sådan) innan en sjukdom (el-allergi) förstörde allt.

Första avsnittet öppnar med en insyn i hur vardagen för Saul ser ut nu, post-"Breaking Bad"-flykten (ensam och sorglig), innan det sen hoppar tillbaka till 2002, när Saul fortfarande hette Jim och hankar sig fram (milt sagt) och fixar-Mike (Jonathan Banks) ännu inte fått sitt prefix utan jobbar som parkeringsvakt. Det hela avslutas med en vinkning till "Breaking Bad" i form av en kort inzoomning på den gamle bekantingen, psykopaten Tuco (Raymond Cruz), som kanske/kanske inte tar Saul gisslan? Det återstår att se...

Så vad säger ni om premiären, var den som ni hoppats? Får ni bra vibbar? Och kommer ni se fler avsnitt? Andra delen kommer upp redan i morgon, tisdag, på Netflix.

Tyck till i kommentarsfältet!
| 9 februari 2015 22:00 |