Serie

Skribent

Hampus Haglund

28 december 2015 | 21:00

Vad tusan är ”The Shannara Chronicles”?

Snart är det 2016. Vad sägs om att inleda det nya året med att hoppa in i en fantasy-värld?
MTV:s storsatsning ”The Shannara Chronicles” har premiär 5 januari. Är du inte den som plöjer böcker till höger och vänster undrar du kanske – vad tusan är ”The Shannara Chronicles”? Här är lite grundläggande saker som kan vara kul att veta innan du hoppar in i äventyret!

Böckerna


Large 7240acc72bca2fad13d5ad9847885489 shannara ep101 1

Som mycket annat inom både TV och film idag finns det en bok med i handlingarna. ”The Shannara Chronicles” är inget undantag. De populära böckerna som ligger till grund för serien är skrivna av Terry Brooks. Det är svårt att greppa hur produktiv herr Brooks varit när det kommer till sina Shannara-berättelser, bokserien består av hela 27 titlar och fler är på gång. TV-serien kommer främst ta sin story från boken ”The Elfstones of Shannara” men det lär knappast bli svårt att hitta material till säsong två om så skulle bli fallet!

Författaren Brooks är faktiskt en av få som redan sett TV-versionen av sitt verk och han har gett ett mycket positivt utlåtande.

Handlingen
Alvernas magiska träd Ellcrys skyddar världen, som kallas för Four Lands, från den demoniska världen. Plötsligt börjar Ellcrys dö och för varje löv som faller släpps en demon lös. Den enda som kan rädda trädet och därmed världen är alvprinsessan Amberle Elessedil. Men för att göra det måste hon lyckas använda magi som ingen alv använt på tusentals år. Tillsammans med Wil Ohmsford, som är till hälften alv, ger hon sig ut på en resa för att återvinna magin som alverna en gång förlorat…

Noterbart är att ”The Shannara Chronicles” utspelar sig tusentals år efter att dagens samhälle gått under. Vissa spår från vår värld finns kvar och det mixat med fantasy-världen bäddar för en häftig estetik. Utöver det innehåller serien allt en fantasy-fantast kan önska sig – alver, troll, demoner, druider, magi – you name it.

Casten
En salig blandning! Värt att notera är att huvudrollerna inte spelas av stora namn. Poppy Drayton och Austin Butler tar sig an rollerna som Amberle och Wil vars resa blir seriens fokus.

I övriga roller är det mer rutin, speciellt när det gäller fantasy. Alvkungen i Four Lands Eventine Elessedil spelas i serien av John Rhys-Davies, känns namnet bekant? Om jag säger Gimli ringer det säkert en klocka. Dvärgen i "Sagan om Ringen"-filmerna är nog den Rhys-Davies är mest känd som. Värvandet från Jacksons fantasy-värld slutar dock inte där. I rollen som druiden Allanon ser vi Manu Bennett – tidigare Azog i "Hobbit"-filmerna. Han har även medverkat i ”Spartacus: Blood and Sand”.

Nya spännande kort blandade med lite rutin, kanske visar det sig vara en perfekt mix?

Nog snackat, här är trailern!När får vi svenskar se den?


”The Shannara Chronicles” har premiär 5 januari i USA och här i Sverige finns serien tillgänglig via HBO Nordic från 6 januari. Vad tror du om ”The Shannara Chronicles” chanser, lyckas den surfa lite på ”Game of Thrones”-vågen kanske? 

Himmel, pannkaka eller något däremellan, ”The Shannara Chronicles” ska bli intressant att följa. Om du precis som jag bänkar dig redan från början får du gärna vara med i eftersnacket vi kommer ha här på Moviezine efter varje veckas avsnitt!
| 28 december 2015 21:00 |