Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 mars 2017 | 09:00

Vad ”Tron Ascension” ska handla om

Regissören Joseph Kosinski har en annorlunda idé för den tredje filmen... om den någonsin blir av.
Skrotad. Inte skrotad. Kanske-högen. Längst ner i kanske-högen. Disney och ”Tron” har haft en komplicerad relation de senaste åren, men en som aldrig gett upp hoppet är Joseph Kosinski. Filmskaparen bakom ”Tron Legacy” drömmer fortfarande om en framtid där han får filma sin uppföljare ”Tron Ascension”. 

Kosinski mötte fansen nyligen under en specialvisning av ”Tron Legacy”, och han hade med sig goda nyheter. Det nya manuset är till 80 procent färdigt, och han är själv taggad på konceptet, som han kallar ”en invasionsfilm inifrån maskinen”. Regissören berättar:

- Idén för ”Ascension” är att första akten utspelar sig i verkliga världen. Den andra akten tar plats inuti Tron och dess multipla världar. Den tredje akten är helt och hållet i verkliga världen. Jag tycker att det öppnar upp Trons koncept på ett sätt som ska bli spännande att se på vita duken.


Sam och Quorra flydde från den digitala världen i slutet av "Tron Legacy".

Han bekräftar att Garrett Hedlund och Olivia Wilde är tänkta att återvända i sina roller, men i något av en ny miljö:

- Det ska bli intressant att studera karaktären Quorra, en främling som försöker anpassa sig till ett främmande land. Hon har bott i den verkliga världen i några år, men vad hör hon hemma?

Kosinski berättar också att Quorra har den unika möjligheten att ta med sig digitala objekt från Tron och in i vår värld. Det borde öppna upp för rätt spektakulära scener, jag kan definitivt föreställa mig neon-motorcykeljakter rakt igenom en storstad under en regnig natt.


Joseph Kosinski på inspelningen av "Tron Legacy".

”Tron Legacy” från 2010 var ett visuellt spektakulärt, berättarmässigt ytligt datorspelsäventyr som byggde vidare på sci-fi-klassikern ”Tron” från 1982. Biointäkterna på 400 miljoner dollar var lägre än man hade hoppats på. Och efter floppen för Disney-äventyret ”Tomorrowland” från 2015 drog studion slutsatsen att ingen längre vill se framtiden på bio.

Joseph Kosinski medger att det fortfarande är långt kvar innan ”Tron Ascension” kan spelas in… om han lyckas påverka de som håller i pengarna, med sin starka tro på ”Tron”.

Vill ni se mer från "Tron"-världen? Kommentera nedan.
| 2 mars 2017 09:00 |