Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

18 april 2017 | 22:30

Vad ska du göra nu när "Girls" är över? Se den här dokumentären, så klart.

Här är en halvtimme av intervjuer och inblick bakom skapandet av serien som nådde sitt slut igår.
Igår tog serien som har visat upp kvinnor så som de är slut för gott. Sedan 2012 har tittaren kunnat följa tjejernas stökiga liv i "Girls" genom sex säsonger och förhoppningsvis både kunnat känna igen sig och undvika några av deras misstag under den omtumlande jakten på att lära känna sig själv.
 
För den som vaknade upp med abstinens efter serien idag har HBO satt ihop en halvtimmes dokumentär om "Girls" och arbetet bakom.
 
 
 
Intervjuer varvas med klipp bakom kulisserna. Här får vi reda på varför det var så viktigt för Lena Dunham att skriva serien, hur Judd Apatow kom ombord och hur allt ifrån rollsättning till kostymval gick till. Det är sannerligen ett sevärt klipp för den som kommer att sakna "Girls".
 
Dunham, som förutom att skriva också spelar Hannah, avslutar med att prata om framtiden som väntar nu.
 
- Jag kommer knappast att vara upprörd om folk pratar om mig när jag är 96 som att "det där är hon som har gjort Girls", jag skulle vara mer än lycklig om detta är det enda jag har bidragit till världen med. Jag hoppas att jag får göra fler saker, men jag inser vilken sällsynt sak det här är.
 
Se dokumentärklippet ovan och berätta gärna vad det bästa med "Girls" är nedan.
| 18 april 2017 22:30 |