Serie

Skribent

MovieZine

6 februari 2016 | 18:15

Netflix and chill: Vad säger dina tv-vanor om ditt kärleksliv?

En ny studie visar hur romantik, dejting och tv-serier kan hänga ihop.
En myskväll med en dejt eller älskling börjar ofta i vardagsrumssoffan, där rätt film eller tv-serie kan leda till romantik och mer. Det vet Netflix, som frågat ut sina medlemmar om streaming och relationer inför Alla hjärtans dag.

Undersökningen avslöjar en del intressanta fakta. Visste du till exempel att över hälften (51 procent) känner att man tagit ett stort steg i sin relation när man delar sitt Netflix-konto med någon? 

Eller att 25 procent av dejterna kommer finna dig mer attraktiv om du följer rätt serier!

Det visar sig också att film och tv-serier är ett tryggt samtalsämne på första dejten. 69 procent snackar film och 63 procent diskuterar serier för att bryta den pinsamma tystnaden.Här är fler roliga upptäckter från Netflix: 

Glöm Romance – vi kallar det ”Showmance”

Över en fjärdedel (27%) tycker det är viktigt att man har snarlik smak gällande TV-serier när man ska dejta. Faktum är att 13% skulle kunna bjuda ut någon helt baserad på personens preferenser gällande TV-serier. Män (34%) visar sig vara mycket mer benägna än kvinnor (19%) att bli förälskade helt baserat på sin dejts smak för TV-serier och filmer.

Du är vad du tittar på!

Serien du älskar kan avgöra om det överhuvudtaget blir en andra dejt. En fjärdedel av alla intervjuade anser att sin partner blir mer attraktiv relaterat till vilka TV-serier hen följer.

Streama tillsammans = leva tillsammans

58% berättar att de umgås med sin partner genom Netflix.

Hemmamys är verkligen parens starkaste dejtingtrend

Att stanna hemma och se på Netflix är en favoritaktivitet när man ska ha en romantisk kväll tillsammans. Det anser 72% av personerna som är gifta eller i en relation.

Läs också: Över 50 nya filmer på Netflix i februari

| 6 februari 2016 18:15 |