Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

9 juni 2015 | 15:00

Vad kan vi förvänta oss av "Game of Thrones"-finalen?

Det har kommit en teaser inför måndagens säsongsfinal. Det är många trådar som hänger lösa och ett år till nästa omgång...
*SPOILERVARNING OM DU INTE ÄR IKAPP MED SERIENS FEMTE SÄSONG*

Efter en ganska segdragen säsong i övrigt har de två senaste avsnitten fått tittarna att sitta med hakorna i golvet. White walkers-invasioner, våldtäkter, drakflygningar ... och barnamord. 

Här är en inblick i senaste avsnittet där Stannis tar det oerhörda beslutet att offra sin enda dotter för att blidka "the lord of light". 


Det kan ha varit det grymmaste ögonblicket hittills i serien - och då har vi både haft röda och lila bröllop samt två av de värsta sadisterna någonsin i Joffrey Lannister och Ramsay Bolton. 

I förhandstitten som HBO Nordic nu lagt upp får vi en försmak av finalavsnittet. Det heter "Mother's Mercy" (ungefär: en mors nåd) och avsnittets synopsis lyder: "Stannis marscherar. Dany är omringad av främlingar. Cersei söker förlåtelse. Jon blir utmanad."


Ser man klippet så förstår man att enligt Melisandre så har Stannis offer fått önskad effekt och att de nu är redo att slå till mot Ramsay och hans gelikar. Det kan bli en episk strid. 

Frågan är bara vem man hejar på? Stannis eller Ramsay? Det är efter måndagens avsnitt som att välja mellan pest eller kolera. 

På tal om frågor... hinner Brianne komma till Sansas undsättning? Vad händer med Cersei om hon ber om syndernas förlåtelse? Hur illa skadad är Drogon och vad ska Dany nu ta sig till? Ska Arya kunna hålla sig från frestelsen att döda Meryn Trant? Hur ska Jon tackla både Stannis begäran och horderna av odöda samt missnöjet i de egna leden? Är det nu man kanske får en glimt av Bran & c:o som en ingång till nästa säsong?    

Så många frågor, så lite tid! Och det vi inte får veta i säsongsfinalen dröjer det alltså (minst) ETT ÅR innan vi får svar på. Mycket frustrerande. 

Finalavsnittet ser du på måndag på HBO Nordic eller på C More. 

Vad hoppas du få se i säsongens sista "Game of Thrones"-avsnitt?
| 9 juni 2015 15:00 |