Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 juli 2023 | 11:00

Problemdrabbade "Borderlands" har haft 10 olika manusförfattare - en vill inte kännas vid filmen

Filmen baserad på den populära spelserien har både bytt regissör och manusförfattare. Nu har även "The Last of Us"- och "Chernobyl"-skaparen Craig Mazin lämnat projektet.
För ungefär två år sedan rapporterade vi om att filmen baserad på spelserien "Borderlands" var färdiginspelad, som senare fick en ny regissör som skulle spela in nya scener.
 
Eli Roth ("Hostel") är den som satt på regissörstolen från början, som senare blev ersatt av "Deadpool"-regissören Tim Miller för att kliva in för två kompletterande inspelningsveckor. Enligt rykten ska "Borderlands" ha blivit så dåligt emottagen av studion att det ledde till reshoots med en annan regissör.
 
Nu svajar det igen för "Borderlands"-filmen, då en av manusförfattarna har valt att inte nämnas i samband med den kommande filmen. Det är "Chernobyl"- och "The Last of Us"-skaparen Craig Mazin som hoppat av projektet, vilket verkligen inte låter lovande.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Enligt sajten World of Reel är de nuvarande manusförfattarna för filmen Eli Roth och Joe Crombie, där den sistnämnda är en pseudonym för Craig Mazin. Det här förekommer ibland i filmbranschen, när en regissör inte gillar en film de ligger bakom eller helt enkelt inte vill ha något att göra med projektet när det väl är klart.
 
Craig Mazin skrev till en början manus för komedier som "Scary Movie III" och "The Hangover", men har på senare år blivit ett stort namn inom dramaserier för "Chernobyl" och "The Last of Us" på HBO.
 
Enligt samma sajt ska även flera andra manusförfattare ha arbetat på "Borderlands", som Aaron Berg, Juel Taylor, Chris Bremner och "The Idol"-skaparen Sam Levinson.
 
"Borderlands" är en populär spelserie av Gearbox som handlar om ett gäng skattletare på den förädiska planeten Pandora, där även en ondskefull organisation härjar. I filmen ser vi Cate Blanchett som den laglösa Lilith, som får ett uppdrag att hitta skurken Atlas saknade dotter. I övriga roller ser vi bland annat Kevin Hart, Gina Gershon, Ariana Greenblatt, Jamie Lee Curtis och Jack Black.
 
"Borderlands" har än så länge inte fått någon trailer och har inget datum för sin biopremiär, så vi får helt enkelt se om det här blir pannkaka eller inte.
 
Ser du fram emot "Borderlands"-filmen?
 
| 12 juli 2023 11:00 |