Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 januari 2013 | 16:01

Vad hände med Tim Burtons "Superman Lives"?

En dokumentärfilm kring filmen som aldrig blev av hoppas nu på fansens stöd.

Mot slutet av 90-talet jobbade Tim Burton på sin egna version av historien om Stålmannen. Kevin Smith ("Clerks") skrev ett utkast och Nicolas Cage hade skrivit på för att spela huvudrollen.

Ett års arbete och 30 miljoner dollar brändes i förproduktion, utan att filmen någonsin blev av. Oklarheter kring filmens manus och Warner Bros oro över kostnaderna satte till slut stopp för projektet. Men än idag finns det de som sörjer den förlorade filmen, som dokumentärfilmaren Jon Schnepp:

- Den här filmen hade klarat tidens test och stuckit ut idag som en kultklassiker. Jag är inte ensam om att vilja veta allt om projektet, så nu vill jag göra en dokumentärfilm som täcker allt som någonsin har gjorts kring den.

Schnepps plan är att intervjua så många inblandade som möjligt, från artister som jobbat med filmens look till skådespelarna och Burton själv. Han planerar också att spela upp några av nyckelscenerna ur Smiths manus, inkluderat såklart skurken Brainiac...

- Superman skulle inte flyga, men slåss mot en jättespindel... Allt lät så galet, så udda, så annorlunda. Jag önskar att jag nu 15 år senare kunde stoppa in filmen i DVD-spelaren och se denna originella nytolkning av Supermans karaktär, skriver Jon Schnepp på sin Kickstarter-sida.

Filmskaparen hoppas nu att få ihop pengar av andra likasinnade, för att kunna sätta igång. Målet är att skrapa ihop 100.000 dollar och hinna filma det hela redan till Comic-con-mässan i sommar.

Är du intresserad av att hjälpa till är det hit du ska bege dig för att läsa mer. Hör Jon Schnepp berätta själv om projektet nedan:

| 28 januari 2013 16:01 |