Serie

Skribent

Andreas Samuelson

22 januari 2023 | 17:15

Vad hände med stjärnorna från ”That '70s Show”? Här är de idag

Komediserien som skildrade ungdomar på 1970-talets glada dagar får spinoffen ”That '90s Show”. Men hur gick det för de unga skådespelarna från originalserien?
”That 70s Show” hade premiär 1998 och blev en av tidiga 2000-talets mest populära sitcoms. Serien utspelades på 1970-talet och följde tonåriga Eric Forman och hans vänner när de hanterar pubertet, relationer och röka på.
 
Som övervakande om än inte alltid stabila vuxna hade vi Erics föräldrar Kitty (Debra Jo Rupp) och Red (Kurtwood Smith) som är tillbaka i rebooten ”That 90s Show”. Här tar de emot sitt barnbarn Leia (Callie Haverda) över en sommar då hon ansluter sig till ett gäng ungdomar i grannområdet.
 
Men vad händer med ungdomarna från originalserierna? Vissa ser vi regelbundet eller med jämna mellanrum på vita duken och TV medan andra hamnade i mindre smickrande trubbel...
 
 

Topher Grace

 
Rollen som ”Star Wars”-besatta nörden Eric var Grace första och ledde till filmer som ”Traffic”, ”Mona Lisas leende” och den ökända ”Spider-Man 3” som hånades främst för den oväntade castingen av Grace som skurken Venom. Efter serien har han medverkat i en rad filmer och serier, varav Christopher Nolans ”Interstellar” och Spike Lees ”BlacKkKlansman” är de mest nämnvärda. Sedan 2012 har han även utvecklat sin hobby att redigera om kända filmer som just ”Star Wars” och ”Hobbit”-filmerna, för tillfället under Twitter-namnet Lou’s Café.
 
 

Mila Kunis

 
Då 14-åriga Sovjet-födda Kunis ljög om sin ålder för att få rollen som fåfänga Jackie (hon sade att hon var 18). Hon hade då redan varit barnskådespelare sedan nio års ålder med roller i en rad kända TV-serier och filmer, inklusive ”Älskling, vi krympte oss själva” och ”Gia” som en ung Angelina Jolie. Hon har sedan 1999 rösten som Meg i ”Family Guy” och efter flera romantiska komedier fick hon ett dramatiskt genombrott med ”Black Swan” som gav henne en Golden Globe-nominering. Hon har sedan dess haft en produktiv filmkarriär, kanske den mest framgångsrika av seriens ungdomar. Sex år efter ”That 70s Show” började hon dejta motspelaren Ashton Kutcher och de gifte sig 2015.
 

Ashton Kutcher

 
Efter jobb som modell sedan 18 års ålder var det ganska passande att Kutcher fick rollen som stiliga men korkade Kelso, hans första. Den följdes snabbt av en rad filmer, oftast romcoms av varierande kvalitet. Han gjorde annorlunda dramatiska roller i ”The Butterfly Effect” och misslyckandet ”Jobs” (som främst jämfördes med Michael Fassbenders överlägsna Steve Jobs-tolkning). Han skapade och ledde även prank-programmet ”Punk’d” och tog över efter Charlie Sheen i sitcomen ”2 ½ män”. Vid sidan av skådespelandet har Kutcher även varit en aktiv affärsman som investerat i flera högteknologiska projekt, och varit med och grundat kapitalfirman A-Grade Investments.
 
 

Danny Masterson

 
Alla gäng har ett svart får och Masterson är tveklöst dennas. Efter flera år som tonårsskådespelare, i bland annat ”Beethovens tvåa” och ”Face/Off”, så fick han rollen antietablissemang-hippien Hyde. Han har sedan dess medverkat i film och TV, inklusive sitcomen ”The Ranch” där han återförenades med Kutcher. Han har även varit DJ och pokerspelare men det mesta lades på hyllan eller ställdes in när han anklagades för sexuella övergrepp av fem kvinnor och senare för våldtäkt av tre andra. Han sparkades snabbt från ”The Ranch” och är den enda av originalskådespelarna som inte medverkar i ”That 90s Show” av logiska anledningar. Rättegången som kan innebära livstids fängelse ogiltigförklarades i fjol och ska återigen tas upp i mars i år.
 
 

Laura Prepon

 
Även gamla dramastudenten Prepon hade sin första, stora roll i serien som kaxiga Donna, Erics granne och stundtals flickvän. Rollen ledde endast till några fåtal film- och TV-roller men hon gjorde ordentlig comeback i rampljuset med rollen som huvudkaraktären Pipers kriminella kärleksintresse Alex i hyllade, prisbelönade serien ”Orange is the New Black” 2013-2019. Hon har även producerat och regisserat en del (inklusive avsnitt av ”OITNB” och ”That 90s Show), och har efter sin hälso- och kokbok ”The Stash Plan” utvecklat köksproduktmärket PrepOn Kitchen och lägger även upp instruktionsvideos online.
 
 

Wilmer Valderrama

 
Innan rollen som den hormonella, pilska utbytesstudenten Fez hade Valderrama medverkat i en del pjäser och reklamer. Han har sedan dess dykt upp i flera filmer men varit desto mer aktiv på TV, som ”From Dusk till Dawn: The Series” och ”NCIS”. Han har även haft en produktiv musikkarriär och jobbat aktivt inom välgörenhet, bland annat som ambassadör för organisationen USO och som en av grundarna för Harness som uppmuntrar latinsk-amerikanska medborgare att rösta. I skvallerpressen har kanske hans dejtingliv blivit mest känt, speciellt när han som 29-åring dejtade 17-åriga Demi Lovato som senare skrev mindre smickrande sången ”29”...
| 22 januari 2023 17:15 |