Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 maj 2017 | 07:45

Vad är Oats Studios, Neill Blomkamps mystiska filmsatsning?

Det blev aldrig någon ”Alien 5”, men det hindrar inte regissören från att hitta på egna filmer med utomjordingar och Sigourney Weaver. Se den första trailern här.
Nu vet vi vad Neill Blomkamp har haft för sig den senaste tiden. Filmskaparen bakom ”Chappie” och ”District 9” har släppt trailern till en kortfilmssamling i sci-fi-genren, där bland annat Dakota Fanning och Sigourney Weaver medverkar.

Blomkamp har tidigare antytt att något var på gång: ”Om jag sålde experimentella kortfilmer via Steam, som test för potentiella långfilmer, skulle folk se dem?” frågade han på Twitter i april.
 
 
Nystartade Oats Studios verkar redan ha några intressanta historier på väg ut, som trailern nedan visar. Här finns starka likheter med den utomjordiska attacken på Johannesburg som skildrats i ”District 9”, medan andra scener är som tagna ur en ”Alien”-film.

Oats Studios kommer att släppa sin första filmsamling för streaming inom kort. Enligt hans senaste tweets överväger Blomkamp att ge ut de första filmerna gratis på Youtube.
 
 
Åter till Blomkamps fråga: Är ni villiga att betala för experimentell kortfilm på nätet? Kommentera nedan.
| 30 maj 2017 07:45 |