Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 februari 2021 | 12:00

Vad är nytt i "Zack Snyder's Justice League" egentligen?

2650 nya visuella effekter men bara en helt nyinspelad scen när superhjälteteamet återvänder.
• Endast scenen med Joker är helt nyinspelad
• 2650 nya specialeffekter skapades på ett år
• Snyders vision kostade 70 miljoner dollar att färdigställa

Om bara en månad släpps "Zack Snyder's Justice League" på HBO Nordic, och vi får se om regissörens egna vision överträffar biofilmen "Justice League" från 2017.

Som trailers redan avslöjat har den fyra timmar långa filmen en hel del nytt material. Men endast en scen är helt nyinspelad - den med Jared Leto som Joker, som dyker upp i en drömsekvens. Det avslöjar filmens producent Deborah Snyder i en ny intervju.

- Folk tror att "åh, de gick och spelade in en massa nya grejer". Men allt vi gjorde var att spela in en enda scen. Det tog tre dagar. Det var allt.
 
 
HBO Max har dock spenderat 70 miljoner dollar på den nya filmen, och merparten gick åt till helt nya visuella effekter.

- På sex månader skapade vi runt 2650 nya effektklipp. Vanligtvis lämnar man över klipp medan man filmar. Under tiden förändras saker. De ville att Zack skulle designa om vissa karaktärer, till exempel. Nu fick vi återgå till Zacks originalvision för karaktärerna, säger Deborah Snyder.

Vi vet också att filmen får en del nyskriven musik av Junkie XL, och häromdagen släpptes ett smakprov.
 
 

"Justice League" vs "Zack Snyder's Justice League"

 
Bakgrunden till de två filmerna är välkänd för många, men tål ändå att upprepas.
 
Zack Snyder fick hoppa av inspelningen av "Justice League"  i maj 2017 på grund av en familjetragedi. "Avengers"-regissören Joss Whedon kallades in, och spelade in många egna scener.

Sedan filmen kom ut på bio har fansen krävt att få se "The Snyder Cut", Zack Snyders egna version, trots att något sådant rent tekniskt inte fanns.

Men tack vare HBO Max, villiga att spendera en rejäl summa pengar, har Snyder kunnat återgå till sitt gamla filmmaterial och sätta ihop en film enligt sin egna vision. Snyder kommer inte att använda några av Whedons inspelade scener, därför kan vi räkna med väldigt mycket scener som är helt nya för tittarna.

Här i Sverige släpps "Zack Snyder's Justice League" på HBO Nordic 18 mars.
| 19 februari 2021 12:00 |