Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 maj 2020 | 16:00

Va? Sonys superhjälte-universum har ett officiellt namn

Och det är inte Spider-Verse utan något mycket krångligare.
I skuggen av Marvels filmiska universum (MCU) och DC Comics motsvarighet (DCEU) har Sony Pictures börjat bygga sig en hyfsad egen uppsättning av serietidningsfilmer.

Fokus ligger förstås på "Spider-Man"-filmerna med Tom Holland i huvudrollen, men Sony satsar hårt på att nyttja även sina andra Marvel-rättigheter. Efter succén med spinoffen "Venom" kommer snart uppföljaren "Venom: Let There be Carnage" och "Morbius".
 
 
Många fans har valt att kalla satsningen för "Sony Marvel universe" eller helt enkelt "Spider-Verse", inspirerat av den animerade filmen, i brist på annat. Men det visar sig att studion faktiskt har ett officiellt namn på sitt filmuniversum. Håll i er, det heter:
 

Sony Pictures Universe of Marvel Characters

 
Det klingar väl bra, eller hur? Rullar av tungan så enkelt. Studion har använt detta namn i diverse presentationer sedan förra året, men det är inte särskilt välkänt ute bland fansen. Än.

Lustigt nog verkar Sonys anställda knappt själva medvetna om (eller nöjda med) namnet. På Spider-Man-filmernas Twitterkonto talade man nyss om "Spider-Man Universe of Characters". Men IGN har fått bekräftat att det förstnämnda gäller.
 
 
De närmaste filmerna i Sony Pictures Universe of Marvel Characters (eller SPUMC?) är:

Morbius (mars 2021)
Venom: Let There be Carnage (juni 2021)
Spider-Man 3 (november 2021)
Spider-Man: Into the Spider-Verse 2 (oktober 2022)
Kraven the Hunter (inget premiärdatum)
Sinister Six (inget premiärdatum)
Madam Web (inget premiärdatum)
 
| 1 maj 2020 16:00 |