Spel

Skribent

Viktor Eriksson

25 mars 2024 | 21:30

Utvecklaren avslöjar: “The Elder Scrolls VI” är spelbart

Spelet presenterades ursprungligen under 2018 men sedan dess har det i princip varit tyst om det.
Spelutvecklaren Bethesda har i samband med 30-årsfirandet av rollspelsserien “The Elder Scrolls” avslöjat att nästa del i serien, det efterlängtade “The Elder Scrolls VI”, nu är “spelbart”. När utvecklaren jämför det kommande spelet med de tidigare delarna i serien konstaterar de att:
 
“Att få återvända till Tamriel och spela i den tidiga versionen har fyllt oss med samma glädje, upprymdhet och känsla av äventyr.”
 
Bethesda ger däremot inga som helst ledtrådar om när spelet kan komma att släppas. Föregångaren “The Elder Scrolls V: Skyrim” släpptes 2011 och var det senaste spelet i huvudserien. Under 2018 visade Bethesda upp en förrenderad teasertrailer för “The Elder Scrolls VI” men sedan dess har det i princip varit tyst om spelet. 
 
“Skyrims”-chefsdesigner Bruce Nesmith sa senare i en intervju med MinnMax att Bethesda kände att de behövde säga något om spelet så tidigt för att fans krävde det. I samma intervju säger Bruce Nesmith att "The Elder Scrolls VI" förmodligen komma att ha spår av magisystemet från "Skyrim" såväl som det spelets level-system. 
 
| 25 mars 2024 21:30 |