Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

20 oktober 2015 | 19:00

USA:s moralpolis rasar över "American Horror Story: Hotel"

"Det här är det mest avskyvärda och chockerande jag sett. Någonsin."
Orden är Tim Winters, ordförande i  The Parents Television Council, en förening som själva tagit på sig att vara en sorts moralens väktare för allt tv-sänt i USA. De har tidigare gått hårt åt "Family Guy", som de har ett särskilt ont öga till. 

Därför är det kanske inte helt otippat att föreningen nu gått helt bananer över Ryan Murphys senaste "American Horror Story"-installation, "Hotel". 
 
Efter premiäravsnittet, som innehöll en blodig fyrkant med Lady Gaga och Matt Bomer, skickade The Parents Television Council ett upprört mejl till sina medlemmar och kallade orgiescenen "otroligt explicit". Tim Winter, som stod som avsändare i mejlet, uppmanade också till bojkott av serien och skrev att "det här var det mest vedervärdiga och chockerande innehåll jag någonsin sett i tv. Någonsin". 

Inte oväntat passade föreningen också på att ge en känga åt Murphys andra tv-serie, "Scream Queens", som de tycker visar för mycket våld och "har diskussioner om nekrofili på bästa sändningstid...". 

"American Horror Story: Hotel" sänds i USA på onsdagar. I Sverige kommer serien visas i Kanal 9, efter "The Walking Dead" gått klart. 

Vad säger ni? Är det dags att bojkotta serien?

| 20 oktober 2015 19:00 |