Skribent

MovieZine.se

13 juli 2013 | 22:01

Ur arkivet: Jerry Seinfeld

"Sedan filmen kom ut har jag hört dåliga biskämt till leda."

I sommar firar MovieZine tio år och därför lyfter vi fram några av de största, viktigaste eller märkligaste intervjuer som vi gjort genom åren.

Det är snart sex år sedan vi träffade Jerry Seinfeld som var i Stockholm för att promota för "Bee Movie". Kim Nillson fick samsas med sju andra journalister under intervjun med Seinfeld, som alla ville prata om helt olika saker.

Ur intervjun med Jerry Seinfeld (december 2007):

- Jag hade länge funderat över bin och honung. Det är intressant att de tillverkar något som ändå verkar vara gjort direkt till oss människor. Det fick mig att bli intresserad av att skriva något om.

Man bestämde sig för att göra en animerad film om en bikupa där unge biet Barry B. Benson drömmer om att hitta ett perfekt jobb. Seinfeld lånar själv ut sin röst till Barry, men medger att det var ett ovanligt, och ibland frustrerande, sätt att jobba på.

- Jag ville att dialogerna skulle vara så pass naturliga och spontana som möjligt, men det är inte alltid så lätt. Varje ruta i filmen görs ju för hand och det är ett himla krångel. Men jag är ändå nöjd med slutresultatet. Jag tycker vi har gjort det så bra vi kan.

På frågan om vad han tänker tala om under sin nästa ståuppshow funderar han lite innan han berättar om att de just nu råder en trend i USA att ha en kopphållare.

- Håller man i sin kopp själv anses man vara en neandertalare. Det tycker jag är helt absurt, men väldigt roligt.

Något han inte kommer att dra är däremot biskämt.

- Sedan filmen kom ut har jag hört dåliga biskämt tills leda. Det kan vara allt från "bee-cause" till "to bee or not to bee" och "bee-related". Nog för att jag gillar bin, men detta är att gå till överdrift, säger Jerry Seinfeld och skrattar.

Läs hela intervjun här »

Kim Nilssons kommentar:

- Det var speciellt att träffa Seinfeld. Inte minst eftersom jag fick göra intervjun tillsammans med sju andra journalister från hela Norden med väldigt blandade frågor. Han såg väldigt glad ut när jag frågade om filmen och inte om hur en perfekt dag för honom var.

| 13 juli 2013 22:01 |