Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 mars 2022 | 09:00

Uppföljaren till "Godzilla vs Kong" spelas in i år

Legendary Entertainment återvänder till Australien med sina monster.
Uppföljaren till Legenderys monsterrulle "Godzilla vs Kong" börjas spelas in senare i år. Och precis som i den förra filmen, samt "Kong: Skull Island" innan dess, kommer Gold Coast och Queensland i Australien få låna ut fina vyer till Hollywood-blockbustern.
 
Filmbolaget kan räkna med över 16 miljoner dollar i produktionsstöd för att filma i regionen, skriver Variety. Detta blir den 15:e filmen som lockas till Queensland av produktionsstödet. Bland annat har Ron Howard spelat in dramat "Thirteen Lives" där och Julia Roberts och George Clooney har nyss filmat romantisk komedi på australiensk mark.
 
"Godzilla vs Kong" var den fjärde filmen i Legendary Entertainments Monsterverse efter "Godzilla" (2014), "Kong: Skull Island" (2017) och "Godzilla II: King of the Monsters" (2019). Filmen spelade in 468 miljoner dollar på bio världen över, men gick också direkt till streaming på många håll på grund av pandemin.
 
Tidigare rykten har sagt att regissören Adam Wingard kan återvända för uppföljaren, som har en potentiell titel: "Son of Kong". Om det fortfarande gäller vet vi inte.
| 21 mars 2022 09:00 |