Film

Skribent

Josefine Krischausky

6 december 2022 | 15:30

Uppföljaren till "Ghostbusters: Afterlife" har fått en regissör

Jason Reitman överlåter ansvaret till manusförfattaren Gil Kenan, när det är dags för familjen Spengler att fortsätta sina spökäventyr.
I våras avslöjades det att en uppföljare till fjolårets "Ghostbusters: Afterlife", som spinner vidare på Ivan Reitmans klassiker från 80-talet, är på väg. Nu rapporterar Deadline att Jason Reitman kommer att lämna registolen inför fortsättningen.
 
Regin kommer istället att tas över av Gil Kenan, som tillsammans med Reitman stod som manusförfattare för "Ghostbusters: Afterlife". Även manuset till uppföljaren, som ännu saknar en officiell titel, kommer att skrivas av duon.
 
Gil Kenan (höger) tillsammans med Jason Reitman, i samband med förra årets premiär av "Ghostbusters: Afterlife". 
 
På Kenans regissör-CV hittas bland annat animerade "Monster House" från 2006, samt familjeäventyret "Jakten på julen", som hade premiär för ett år sedan. För närvarande håller han även på att utveckla en animerad "Ghostbusters"-serie hos Netflix, i rollen som producent. 
 
Det är sedan tidigare känt att uppföljaren kommer att flytta handlingen från småstaden Summerville till New York, spökjägarnas ursprungliga hemstad. I centrum står fortfarande familjen Spengler, och skådespelare som Paul Rudd, Finn Wolfhard, Mckenna Grace och Carrie Coon förväntas återvända till sina roller. 
 
Uppföljaren till "Ghostbusters: Afterlife" får biopremiär den 20 december 2023.
| 6 december 2022 15:30 |