Skribent

Daniel Feldt

7 september 2009 | 13:19

Uppdatering av MovieZine!

I maj släppte vi en ny sajt på MovieZine.se. Den har ständigt byggts på med funktioner och småfixar, men nu är det dags för en liten designuppdatering och en stor uppdatering av forumet!

Uppdatering i maj var ganska omfattande, det är inte denna uppdatering. Men den är stor för oss ändå. Föregående uppdatering gjorde att forumet MovieTalk blev minst sagt åsidosatt. Den största anledningen till att MovieTalk blev åsidosatt var för att de olika applikationerna (på ren svenska) snackade olika språk.

Men det har det blivit ändring på!

Det nya forumet är helt integrerat i MovieZine. Användare och trådar är överförda. Du använder samma medlemskap i forumet som på MovieZine. Trådar kan taggas till filmer, skådespelare och videoklipp. Dessa taggade trådar kommer i sin tur att visas på respektive sida. Till exempel: Alla forumtrådar taggad med “Inglourious Basterds” kommer att synas på “Inglourious Basterds”-filmsidan.

Vi skapar också en modul på MovieZines förstasida där du lätt ser vilka trådar som senast uppdaterades, kolla längst upp på sajten. Förstasidan på forumet ser lite annorlunda ut än tidigare. Det första du ser är en lista på de senaste uppdaterade diskussionerna. Du får enkelt en översikt på det senaste snacket.

En annan uppdatering, som kanske är svår att undgå, är navigeringen. Vi har bytt ut sidhuvudet helt och hållet då vi kände att den gamla navigeringen inte riktigt fungerade. Nu får du större överblick på de olika nivåerna på MovieZine. Du kan t ex på ett klick komma direkt till de senaste recensionerna från MovieZine eller till dina filmrekommendationer.

Vi skapar också “brödsmulor” som syns under menyn. Du kommer alltså enkelt kunna se vart du är på MovieZine. Ett exempel är om du är på “Inglourious Basterds”. Då ser brödsmulorna ut så här: Filmer / 2009 / Inglourious Basterds. Klicka du på 2009 så får du en lista på alla filmer som kom ut under 2009, och du kan betygsätta dem på en gång. Via den sidan kan du också bläddra bland åren och betygsätta ännu mera film. Kom ihåg: ju fler filmer du betygsätter, desto bättre blir vår rekommendationsmotor för just dig.

Vårt mål är att MovieZine ständigt ska utvecklas - vilket vi hoppas märks.  För bästa möjliga utveckling så är vi beroende av er konstruktiva kritik.

Vad tycks och vad saknar ni?

ps. Du kommer säkert hitta en massa buggar och konstiga saker. Meddela oss via kommentarerna eller i denna forumtråd.

| 7 september 2009 13:19 |