Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

31 mars 2016 | 13:15

Unga, svenska kompositören John Lundvik ska tonsätta "Empire"

John Lundvik har gjort raketkarriär från Småland till Los Angeles.
Det är roligt när det går bra för en svensk! Den här gången vill vi uppmärksamma kompositören John Lundvik som har fått i uppdrag att skriva musiken till nästa säsong av TV-serien "Empire", som har säsongspremiär idag. Från Öjaby utanför Växjö, till Stockholm och nu till LA.

- Det är såklart superroligt att bli tillfrågad ett sånt här uppdrag, säger John. Den här musiken ligger mig varmt om hjärtat och det är precis den genren jag trivs bäst i.

Det är stora namn han jobbar med. Timbaland gör originalmusiken med gästartister som Alicia Keys och Ne-Yo. Tidigare har John jobbat med stjärnor som JLo och Shayne Ward.

Karriären tog fart 2010 då han fick det ärofyllda uppdraget att skriva den officiella bröllopslåten till Kronprinsessan Victoria och Daniel. Sedan dess har han gjort musik ihop med Petter, skrivit finalbidraget "Natural" åt Anton Erwald i Melodifestivalen 2014 och skrivit filmmusik åt "Snabba Cash". "Så ska det låta" och "Skansen"  är välbekanta scener för honom liksom Oscarsteatern i Stockholm, där han ihop med andra artister fick framföra hyllningskonserten "En kväll för vår drottning" i samband med Drottning Silvias 70-årsdag.

- Det är absolut en solokarriär som lockar mest just nu och även en stor del av varför jag åker till LA, fortsätter John. Men som låtskrivare är det fokus på "Empire".

För den som är nyfiken på "Empire", handlar den om Lucious Lyon som äger ett musikimperium för hip-hop. Hans tre söner konkurrerar om att få ta över guldgruvan och hans ex-fru Cookie är fast besluten att få sin rättmätiga del av kakan när hon kommer ut ur fängelset. Du ser den på Viaplay där andra säsongen fortsätter idag.

Ett stort grattis för John Lundvik! Bra jobbat.
| 31 mars 2016 13:15 |