Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 juni 2018 | 23:30

Underskattade men fantastiska "Legion" är klar för en tredje säsong

Noah Hawley och hans "Legion" är för tv idag vad David Lynch var för tv med "Twin Peaks" under 90-talet - i en surrealistiskt fantastisk liga för sig.
Få, om ens några, tv-serier tar i från tårna lika mycket som Noah Hawley (möjligtvis Sam Esmail med "Mr. Robot") gör med Marvelserien "Legion" hos FX. Det råder ingen tvekan om att det är en serie som kommer att anses vara alldeles för rörig för vissa - medan andra bara låter det röriga skölja över en, tillsammans med något alldeles underbart. 
 
Lyckligtvis är det just hos FX som Hawley har landat (där han även basar över den Emmyvinnande "Fargo"-skutan), en av få kanaler som i regel fortfarande pumpar grymma tv-serier på löpande band.
 
 
Skulle "Legion" legat hos någon av FX:s konkurrenter är jag tämligen säker på att vi inte skulle ha fått några fler avsnitt av en såpass krävande tv-serie, där varje bildruta är för viktig för att missas. Ja, jag är uppenbarligen superpartisk när det kommer till "Legion" - men om du inte har givit serien en chans ännu, snälla gör det!
 
Den första säsongen finns att ta del av hos Viaplay, medan den andra säsongen för närvarande rullar hos FOX Sverige.
 
Kommer du att ge den tredje säsongen av "Legion" en chans - vad tycker du om serien hittills? Kommentera gärna nedan! 
| 1 juni 2018 23:30 |