Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

23 oktober 2014 | 21:00

"Ultron är en psykopat, verkligen batshit crazy!"

James Spader, mannen bakom superskurken, berättar vad vi kan vänta oss i "Avengers"-uppföljaren.
Av den första trailern att döma verkar Ultron vara en grinig snubbe inställd på att påskynda Domedagen. Men skådespelaren bakom den allvarliga rösten, James Spader, antyder att Avengers nye galne superskurk också har en känsla för humor.

- Han har en humoristisk sida, vilket är vad som lockade mig från det allra första samtalet med Joss (Whedon), säger Spader till Total Film.

- På många sätt är Ultron som ett barn, eftersom han är en helt ny varelse som just kom till. Och ändå, tack vare articifiell intelligens, bär han på en otrolig kunskap. Så han är som ett mycket smart barn med stor makt.

James Spader spelar just nu en man med tveksam agenda i TV-serien "The Blacklist", men ser inga större likheter mellan de två karaktärerna. 

- Red är ingen psykopat, men det är Ultron. Han gör tvära vändningar mitt i en scen. Ja, han är psykopatisk, verkligen batshit crazy!


I "Avengers: Age of Ultron" medverkar också Scarlett Johansson, Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Chris Evans och Mark Ruffalo som Hulken. Elisabeth Olsen och Aaron Johnson är nya i rollistan. 

Biopremiär blir det den 24 april 2015.
| 23 oktober 2014 21:00 |