Spel

Skribent

Viktor Eriksson

15 maj 2024 | 23:00

Ubisoft lägger ner utvecklingen av actionspelet "The Division Heartland"

Spelet ska ha varit i spelbart stadie och redan hunnit få en åldersmärkning.
Ubisoft meddelar nu att de lagt ner utvecklingen av actionspelet "The Division Heartland", rapporterar IGN. Spelutgivaren säger att beslutet beror på att företaget behöver prioritera sina resurser för andra projekt.
 
Både "The Division" och "The Division 2" utvecklades av svenska Massive Entertainment (som ägs av Ubisoft) medan "The Division Heartland" utvecklades av amerikanska Red Storm Entertainment. Utvecklaren kommer nu istället gå över till att jobba på andra projekt inom företaget, som "XDefiant" och "Rainbow Six". 
 
"The Division Heartland" presenterades ursprungligen under 2021 och var tänkt att vara gratis att spela när det släpptes. Spelet ska ha kommit så långt i utvecklingen av det var i ett spelbart stadie och det ska dessutom hunnit få en åldersmärkning i Taiwan. 
 
Ubisoft har den senaste tiden lagt ner flera spelprojekt i form av "Immortals Fenyx Rising 2" och tre ej tillkännagivna spel. Under förra året avbröt Ubisoft även utvecklingen av fyra andra spel som ännu inte hade hunnit visas upp. 
 
| 15 maj 2024 23:00 |