25 ÅR!

Skribent

Anna Thunman Sköld

8 april 2015 | 11:00

"Twin Peaks"-stjärnornas videovädjan: "Lynch måste komma tillbaka"

Ett "Twin Peaks" utan David Lynch är som en hund utan skall, säger Dana Ashbrook, som spelade Bobby i serien, i en video gjord av stjärnorna själva.
I dag fyller kultserien "Twin Peaks" 25 år. Det var den 8 april 1990 som det allra första avsnittet sändes i amerikanska tv-kanalen ABC. Ett kvartssekel senare är det fortfarande högsta beröm att bli jämförd med serien, som lämnat otaliga populärkulturella referenser efter sig. 

Förra året kom beskedet om att "Twin Peaks" skulle få en fortsättning på kabelkanalen Showtime. Nio nya avsnitt som skulle ta vid där originalserien slutade. Allihop skrivna av skaparna Mark Frost och David Lynch. Lynch skulle också regissera hela klabbet. 

Men i söndags avslöjade Lynch via sin Twitter att han hoppat av projektet, på grund av ekonomiska spörsmål. Han ansåg att han inte fick de pengar han behövde för att kunna göra de nya avsnitten rättvisa.

Showtime gick senare ut och meddelade att de ändå tänker fortsätta som planerat med serien.  Det har fått de forna "Twin Peaks"-stjärnorna att reagera

I en video uppmanar Sherilyn Fenn, Sheryl Lee, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Peggy Lipton, James Marshall, Al Strobel, Kimmy Robertson med flera, med flera att Showtime måste ta tillbaka Lynch, kosta vad det kosta vill. 


För ett "Twin Peaks" utan David Lynch är som en "paj utan körsbär", "en polisstation utan munkar", "en stock utan bark"... 

Noterbart är att Kyle MacLachlan, agent Cooper himself, inte är med i uppmaningen. 

I skrivande stund har inte Showtime kommit med kommentarer till videon. 

De nya "Twin Peaks"-avsnitten ska ha premiär 2016. 

Vad säger ni - går det att göra ett "Twin Peaks" utan Lynch?
| 8 april 2015 11:00 |