Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 augusti 2020 | 10:28

"Twelve Minutes" är en interaktiv thriller med kända skådespelare

Från Annapurna kommer en annorlunda thriller med James McAvoy, Daisy Ridley och Willem Dafoe i rollerna.
"Twelve Minutes" är en interakiv thriller om en man som har fastnat i en tidsloop, med de kända skådespelarna James McAvoy ("Split"), Daisy Ridley ("Star Wars: The Rise of Skywalker" och Willem Dafoe ("The Lighthouse") i rollerna.
 
När film- och tv-branschen är i något av en liten svacka, "i dessa tider", kanske skådisarna väljer att röra sig till spelbranschen istället? 
 
 
Handlingen kretsar kring en romantisk middag som slutar i en mardröm, då en polis bryter sig in i ert hem, anklagar din fru för mord och slår ihjäl dig. I ett annat spel kanske det hade tagit slut där, men i "Twelve Minutes" vaknar du istället upp igen, tolv minuter innan den hemska händelsen, som återspelas om och om igen. Det är alltså upp till dig att försöka hitta en lösning så att du kan komma ur tidsloopen. 
 
Utvecklarna menar att spelet blandar den drömlika spänningen i "The Shining", med klaustrofobin i "Rear Windom och den fragmenterade strukturen från "Memento". 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Utifrån trailern verkar det som att spelet utspelar sig utifrån ett fågelperspektiv, vilket helt klart låter intressant. 
 
Här kan du se hur utvecklarna jobbat bakom kulisserna med röstskådespelarna. 
 
 
"Twelve Minutes" kommer någon gång under 2020 till Xbox Series X, Xbox One och PC. 
 
Vad tror du om spelet? 
| 28 augusti 2020 10:28 |