Film

Skribent

MovieZine

28 november 2022 | 14:00

Två nya dramafilmer från A24 klara för svensk biopremiär

Distributören Scanbox inleder filmåret 2023 med "The Inspection" och "The Eternal Daughter".
Det nya filmåret bjuder på flera sevärda dramafilmer från distributören Scanbox. 2023 inleds med två filmer från A24 - Elegance Brattons laddade drama "The Inspection" med Jeremy Pope, och Joanna Hoggs atmosfäriska "The Eternal Daughter" med Tilda Swinton.
 

The Inspection - biopremiär 10 februari

 
Efter att hans mamma tagit avstånd från honom för att han är homosexuell väljer Ellis French att bli marinsoldat. Han är beredd att göra allt som krävs för att slippa känslan av övergivenhet, men hamnar i ett system som på grund av hans läggning inte heller kan acceptera honom.
 
Elegance Bratton har skrivit och regisserat denna delvis självbiografiska film. Som Ellis ser vi Jeremy Pope, och Gabrielle Union spelar hans mamma Inez. Bokeem Woodbine är sergeant Leland Laws, som formar rekryterna med stenhård disciplin, och Raúl Castillo spelar Rosales, en man på marinens träningsläger som Ellis känner en otillåten attraktion till.
 
 

The Eternal Daughter - biopremiär 17 mars

 
En kvinna och hennes mor konfronteras med sedan länge dolda hemligheter när de återvänder till sitt gamla familjehem. Det ståtliga huset är numera ett nästan öde hotell, som hemsöks av byggnadens mystiska förflutna.
 
Den hyllade filmskaparen Joanna Hogg ("The Souvenir") har skrivit och regisserat filmen där vi ser Tilda Swinton i dubbelrollen som Julie Hart och som hennes mamma. I övriga roller ses Joseph Mydell, Carly-Sophia Davies och Alfie Sankey-Green.
 
 

Fler starka Scanbox-premiärer under 2023


Bland de premiärer som kommer senare under 2023 finns "Lee" av Ellen Kuras, där Kate Winslet spelar krigsfotografen Lee Miller mot bland andra Alexander Skarsgård och Marion Cotillard.
 
Natalie Portman och Julianne Moore ses i Todd Haynes film "May December", och Sigourney Weaver samt Joel Edgerton i Paul Schraders "The Master Gardener".
 
Dessutom är Ken Loach är tillbaka med fler engagerande människoöden i "The Old Oak".
| 28 november 2022 14:00 |