Film

Skribent

MovieZine

22 september 2020 | 16:30

Två nya biopremiärer för skräckälskare

På fredag släpps både thrillern "Antebellum" och den svenskproducerade rysaren "Funhouse" - vilken väljer du?
Halloween är fortfarande några veckor bort, men skräckfans får inte mindre än två nya biopremiärer att hugga in på den här veckan. Välj mellan dödlig dokusåpa och den skrämmande slaveritiden, båda med premiär på fredag.

Skräckfilmen "Funhouse" är en brutal satir som kritiserar vårt kändisbesatta samhälle, och vad vissa är redo att göra för likes och pengar. I filmen blir åtta c-kändisar instängda i ett Big Brother-liknande hus för att delta i en livesänd realitysåpa. Men vad de inte vet är att de måste slåss på liv och död med varandra för en chans att vinna miljonerna. Detta medan världen hungrigt ser på, röstar och kommenterar.

Den svenskproducerade filmen är inspelad på engelska med en internationell rollista, där vi känner igen Valter Skarsgård i rollen som Kasper. Blodig b-skräckis med svart humor och många otäcka scener. "Funhouse" får biopremiär 25 september.
 
 
Föredrar du snäppet mer sofistikerad spänning? "Antebellum" är en thriller med en twist, och en originell historia som varvar nutid med dåtid.

Janelle Monáe spelar dubbla roller, som en kvinna som kämpar för sin frihet på en plantage i amerikanska Södern, och en modern författare som höjt rösten mot smygrasismen som drabbar svarta amerikaner. Den som väntar sig renodlad skräck kommer att bli besviken - de mest obehagliga scenerna är de realistiska skildringarna av slavtidens förtryck. Men filmens mysterium håller en på helspänn fram till den stora finalen.

"Antebellum" började smygvisas på bio i helgen, men även den får sin ordinarie biopremiär 25 september.
 
 
| 22 september 2020 16:30 |