Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 april 2022 | 11:00

Två heta filmpremiärer landar på Netflix idag

Rymddrömmar med Richard Linklater eller filmkaos med Judd Apatow? Choose wisely!
Det är inget aprilskämt (men rätt kul ändå för oss filmälskare). Idag är två av våra favorit-regissörer tillbaka med varsin filmpremiär, och båda kan nu streamas på Netflix. Lyxigt!
 
Richard Linklater, mannen bakom den romantiska "Before"-trilogin och coming-of-age-dramat "Boyhood", dyker in i sin egna barndom med nya filmen "Apollo 10½: A Space Age Childhood". Den är inspirerad av hans minnen från att växa upp under samma tid då NASA skickade den första människan till månen. Handlingen följer en ung pojke som själv drömmer om att få åka ut till rymden - och han får den unika chansen. Det visar sig nämligen att NASA råkade bygga en för liten rymdkapsel så deras egna astronauter får inte plats. 
 
Filmen är animerad med rotoskopi, vilket innebär att man har filmat alla scener "på riktigt" och sedan animerat dem i efterhand. Linklater har tidigare använt samma teknik i sina filmer "Waking Life" (2001) och "A Scanner Darkly" (2006). 
 
 
 
Om rymden inte lockar, så kanske en pandemi-komedi gör det? Judd Apatow bjuder på metahumor när en filminspelning spårar ur i "The Bubble".
 
Här får vi följa ensemblen i storfilms-franchisen "Cliff Beasts", i full gång med en sjätte film i serien. När corona slår till och de hamnar i lockdown på hotellet de befinner sig på, försöker de att färdigställa filmen trots alla utmaningar det för med sig. Apatow, känd för filmer som "Trainwreck" och "The King of Staten Island", har med sig en lång rad stjärnor som Karen Gillan, David Duchovny, Kate McKinnon, Pedro Pascal och Leslie Mann.
 
 
 
I april släpps mer än 60 nya filmer och serier på Netflix. Bland annat kan vi se fram emot en dokumentär om Marilyn Monroe och skräckfilmen "Choose or Die". I slutet av månaden kommer ännu en "Bubble" - en animefilm med snarlik titel.
 

JUST NU: Få 20% rabatt på allt i MovieZine Shop! Kolla in utbudet här...

 
 
Båda filmerna finns nu att streama på Netflix. Vilken ser du först?
| 1 april 2022 11:00 |