Film

Skribent

MovieZine

16 oktober 2023 | 17:20

TV4 samproducerar episk dramaserie med Anthony Hopkins

För första gången är TV4 nordisk samproducent i en internationell storproduktion: Roland Emmerichs "Those About to Die" som sänds nästa höst.
"Those About to Die" är nästa storproduktion av skaparna bakom storfilmer som "Rädda menige Ryan", och "Independence Day". Serien skildrar den spektakulära, komplexa och korrupta världen kring gladiatorspelen i det antika Rom. Bland skådespelarna finns Sir Anthony Hopkins som kejsaren Vespasian.
 
I övriga roller finns bland annat internationella stjärnor som Iwan Rheon ("Game of Thrones"), Tom Hughes ("The English"), Sara Martins ("Tell No One", "Death in Paradise") och Jóhannes Haukur Jóhannesson ("Game of Thrones").
 
- Det är ett dreamteam som har tagit sig an den stora uppgiften att skildra dramatiken och människoödena runt antikens gladiatorspel. Vi är väldigt glada över att få vara del av denna fantastiska produktion som jag tror kommer bli den största nya serien av alla på den internationella arenan nästa år. En viktig del av TV4 Play är ett rikt utbud av högkvalitativa dramaserier och "Those about to Die" är vår enskilt största internationella satsning någonsin, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör TV4.
 
"Those About to Die" regisseras av Roland Emmerich ("Independence Day") och Marco Kreuzpaintner ("Bodies"). För manus står den Oscar-nominerade Robert Rodat ("Rädda menige Ryan"). Manus är inspirerat av facklitteratur-klassikern av Daniel Mannix med samma namn.
 
TV4 är nordisk samproducent och äger distributions- och sändningsrättigheterna i Norden och Baltikum, enligt ett pressmeddelande.
| 16 oktober 2023 17:20 |