Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 november 2016 | 08:00

TV4 hoppas på nya Beck-filmer

Även Kristofer Hivju, som spelar nye polisen Steinar Hovland, tror att deckarserien kan få fler avsnitt.
Beck-serien kan få ännu fler avsnitt. Det berättar skådespelaren Kristofer Hivju för Expressens tv-blogg. Hivju togs in för att ersätta Mikael Persbrandts Gunvald Larsson, och spelade den norske polisen Steinar i de tre senaste filmerna. Och han gör gärna fler:

– Jag tror att det finns en möjlighet, men det är många bitar som ska falla på plats. Men jag har lust att göra Steinar igen och märker ju att folk gillar det, säger Hivju.

Även TV4, som fyllt tablån med Beck-filmer och eviga repriser sedan slutet på 90-talet, hoppas på mer. TV4:s dramachef Josefine Tengblad säger:

- Det är otroligt lyxigt att få ha en serie som publiken har följt under så lång tid och som ständigt är under förändring. Så länge publiken fortsätter att älska ”Beck” som den gör så kommer vi att vilja fortsätta.

Men enligt Beck-producenten Tomas Michaelson på Filmlance finns det just nu inga konkreta planer:

- Som alltid med ”Beck” är det en slags utveckling som pågår och det finns alltid folk som vill ha mer, men det finns inte beslut om något.

Många reagerade på MovieZines aprilskämt tidigare i år, där vi siade om 23 nya Beck-filmer. Kanske var det inte är så långt ifrån sanningen ändå. Det enda rätta vore naturligtvis att dra ur pluggen på en filmserie som saknat puls en länge, men det lär tyvärr inte ske så länge de ansvariga ser tittarsiffror som någon slags kvalitetsstämpel.

Skyll inte på oss om Peter Haber får spela Beck tills den dagen han dör, och sen ytterligare några filmer. 
| 21 november 2016 08:00 |