Serie

Skribent

MovieZine

17 maj 2023 | 15:15

TV4 spelar in dramaserien "Happy jävla Pride" med Sofia Kappel

"Pleasure"-stjärnan Sofia Kappel ska tillsammans med Oscar Wallgren och Carlos Romero Cruz fira Pride i "en kaotisk och komisk" ny serie.
Stockholm är staden som aldrig sover, i alla fall inte under Stockholm Pride. Nyligen startade inspelningen av TV4:s nya dramaserie "Happy jävla Pride".
 
Här kommer tittarna få lära känna Dilan (Oscar Wallgren) som kommer från en småstad och åker upp till Stockholm för att uppleva sin första Pridevecka. Där flyttar han in hos sin kusin Ari (Carlos Romero Cruz) och får uppleva en fartfylld vecka som han sent kommer att glömma.
 
"Happy Jävla Pride" beskrivs som en kaotisk, dramatisk, komisk, mänsklig, hoppfull och slagkraftig resa om att äntligen hitta sin gemenskap, om att våga vara stolt över vem man är och vem man vill vara. För regin står Måns Nyman, senast aktuell med långfilmen "Stammisar".
 
- "Happy jävla Pride" är en känslomässig bergodalbana som utspelar sig i ett karnevalliknande Sommar-Stockholm under en vecka där allt är tillåtet. Måns Nyman kommer tillsammans med vår huvudtrio Carlos, Sofia och Oscar att ta publiken på en fantastisk resa, säger Isaac Inger och Matilda Hartzell, producenter på Unlimited Stories.
 
 

Det här är "Happy jävla Pride" - premiär 2024

 
Dilan är uppvuxen på landsbygden och ska för första gången delta i årets viktigaste vecka: Stockholm Pride. I månader har han haft kontakt med Christoph (Malte Legros Selander) - och nu ska de äntligen träffas i verkligheten! Men det första mötet blir inte som Dilan hoppats på. Han har svårt att passa in i Christophs sexuellt erfarna kompisgäng och dessutom tvivlar han på om känslorna för Christoph kanske inte är besvarade?
 
Under Prideveckan ska Dilan bo hos sin erfarne kusin, toppmäklaren Ari. På ytan är Ari självsäker och självklar, allt som Dilan önskar sig vara. Men vad ingen vet är att Aris fläckfria fasad döljer ett oläkt sår som börjar visa sig alltmer. På Prideveckans första dag dumpar Ari sin pojkvän Jonas (Johan L Heinstedt) och planerar i stället för en vild vecka.
 
I en annan del av stan blir Aris bästa kompis Nina (Sofia Kappel) återigen dumpad av sin flickvän Sascha (Roshi Hoss). Med ett brustet hjärta vänder sig Nina till Ari - som hon gjort så många gånger tidigare när relationen tagit slut. Motvilligt tillåter Ari att även Nina får en tillfällig sovplats hemma hos honom men för Nina handlar veckan bara om en sak - att få tillbaka Sascha.
 
Serien beräknas ha premiär på TV4 under 2024.
| 17 maj 2023 15:15 |