TV

Skribent

MovieZine

20 november 2020 | 09:35

TV4 bjuder på unikt möte mellan Lasse Åberg och Stig-Helmer

"Sällskapsresans" 40-årsjubileum firas med ett specialprogram på juldagen.
I år är det 40 år sedan den första "Sällskapsresan" hade premiär. Lasse Åbergs omåttligt populära filmsvit är på många sätt fortfarande aktuell med sin satir av samhället och vi som lever i det, sina odödliga karaktärer och oförglömliga citat.

I TV4-programmet "40 år med Stig-Helmer- en störd nörds börd" utlovas ett skruvat möte där Lasse Åberg stämt träff med Stig-Helmer för att svara på Stig-Helmers frågor: Vem är jag och varför valde du mig?

- Det har varit en spännande och lätt schizofren upplevelse att svara på Stig-Helmers frågor om sig själv och som grädde på moset få en fackmans analys av vår antihjälte, säger Lasse Åberg i ett pressmeddelande.

Tittarna får också möta några av de andra karaktärerna från "Sällskapsresan"-filmerna som kommenterar hur de upplevde Stig-Helmer, och så bjuds det på massor av klassiska filmklipp. Bland de medverkande syns Johan Rabaeus (Henkan, "SOS"), Sven Melander (Berra, "Sällskapsresan"), Lottie Ejebrant (Majsan, "Sällskapsresan") och Jan Waldekranz (Nalle, "Snow Roller").

"40 år med Stig-Helmer – en störd nörds börd" visas på juldagen den 25 december på TV4 och TV4 Play.
| 20 november 2020 09:35 |