Serie

Skribent

MovieZine

29 september 2023 | 08:21

TV4 bekräftar: "Solsidan" fortsätter med två nya säsonger

Sveriges mest framgångsrika komediserie rullar vidare i TV4. Kanalen har beställt ytterligare två säsonger av "Solsidan" med Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch och Henrik Dorsin.
Idag är populära "Solsidan" tillbaka med sin åttonde säsong på TV4 Play. Och fler ska det bli. TV4 meddelar att två nya säsonger har beställts.
 
- "Solsidan" har samlat Sverige ända sedan 2010 så jag är väldigt glad över att vi nu, i samband med premiären av säsong 8, kan utlova ytterligare två säsonger under de kommande åren. "Solsidan" är en av TV4:s största succéer genom tiderna och hittar hela tiden en ny publik på TV4 Play så vi vet vilken betydelse serien har för väldigt många tittare, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör TV4.
 
Serien hade urpremiär på TV4 i januari 2010 och blev genast en stor tittarsuccé. I dag är "Solsidan" säsong 1-7 ett av de mest streamade programmen på TV4 Play, enligt ett pressmeddelande. Genom åren har tittarna fått följa de tre paren Alex och Anna, Mickan och Fredde, och Ove och Anette som bollar föräldraskap, relationer, bostäder och karriärer i Saltsjöbaden.
 
- "Solsidan" har blivit det jag ständigt återvänder till. Det är väldigt svårt att tacka nej till arbete med det här ljuvliga gänget. Känslan när vi ses för en ny säsong är som en klassåterträff. Så jag är mycket tacksam att publiken fortsätter titta på serien!, säger Felix Herngren.
 
 
I kväll har "Solsidan" säsong 8 premiär på TV4 Play för plusanvändare. Den kommer sändas i vanliga TV4 den 15 oktober.
| 29 september 2023 08:21 |