Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

1 februari 2024 | 04:30

Kvällens tv-tips: Den perfekta actionfilmen! 1991 års största biosuccé är ”oöverträffad än idag”

En av de där sällsynta storfilmerna som går att se om hur många gånger som helst.
Det är både på gott och ont när andra delen i en actionserie är just filmen som peakar. Det är sällan uppföljare blir bättre än originalet samtidigt som man vet att eventuella uppföljare aldrig kommer nå upp till satt standard.
 
"Terminator 2" är nog det perfekta exemplaret; det är en mer eller mindre fulländad actionrulle som bjuder på verkligen allt fansen kan önska sig och en smula till. Inte så konstigt att alla andra försök till att expandera och fortsätta "Terminator"-serien efter "T2" helt enkelt inte fungerat. 
 
 
James Cameron ("Avatar") regisserar och filmen vann 4 Oscars för bland annat bästa effekter. Specieleffekterna är inte endast välgjorda utan de får fortfarande en del av dagens filmer att blekna i järmförelse. Sarah Connor (Linda Hamilton) och hennes son ska denna gång skyddas av en cyborg (Arnold Schwarzenegger) som är en exakt kopia av den som försökte mörda henne i första filmen. Robert Patrick spelar den smältande T-1000-modellen som alltid är farligt nära. 
 
MovieZines chefredaktör Alexander Kardelo skriver i sin recension av "Terminator 2" att detta är "...en unik film: en maffig blockbuster men samtidigt mångbottnad och väl genomtänkt där ingen replik, bildvinkel eller ljudeffekt lämnats åt slumpen. Allt samverkar för att hålla storyn flytande och spänningen uppe. Det är därmed en film som går att se om precis hur många gånger som helst, och speltiden som närmar sig 2,5 timme blir aldrig seg. Alltid upptäcker man nya detaljer, eller nyanser i storyn."
 
Här kan du se "Terminator 2: Domedagen":
 
• Ikväll 21:00 på TV12
• Fredag 23:40 på TV12
• Streama på Netflix, Tele2 Play eller Viaplay
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
 
 
Vad tycker du om "Terminator 2: Domedagen"? Kommentera nedan. 
| 1 februari 2024 04:30 |