Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 april 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: Kvinnlig 007 skapade rabalder - ändå bättre än många andra Bondfilmer

Ta farväl av Daniel Craigs 007-era med kvällens actionrulle.
Suveräna Daniel Craig tar farväl av agent Bond efter fem filmer i serien. Ikväll visas 2021 års "No Time to Die" återigen på TV4.

Bond har lagt pickadollen på hyllan och njuter av pensionärslivet på Jamaica. Men det blir kortvarigt för hans gamle vän från CIA behöver hjälp. Uppdraget är att rädda en kidnappad forskare, men det visar sig bli tuffare än anat.
 
Bondfilmer kan skifta i kvalitet, men de levererar allt som oftast god underhållning för stunden. Och "No Time to Die" lyckas bättre än många andra med att hitta den rätta blandningen:
 
"Fullsmockat med spänning, action i toppklass, välplacerad humor och mer känslor än i någon tidigare Bondfilm. Ett värdigt sista kapitel och en storslagen, explosiv final för Craig som 007" skrev jag i MovieZines recension vid premiären.
 
 
Cary Fukunaga regisserar, och förutom Craig ser vi Rami Malek, Lea Seydoux, Ben Whishaw, Christoph Waltz och Lashana Lynch - den sistnämnda fick en del uppmärksamhet (för att inte säga kritik) online då hon fick ta över agentnumret 007 i denna film.
 
- Nomi är självsäker, cool och redo att ta över världen. Så fort hon blev 00-agent var hon redo att visa vad det innebär att vara svart kvinna på MI6, att representera sitt community, precis som jag gör i mitt liv (...) Jag vill bli hörd, jag vill flytta fram gränserna både i filmvärlden och i den här filmen. Hon utmanar Bond att tänka nytt, säger Lynch i en intervju.
 
"No Time to Die" visas ikväll 21:30 i TV4.
 
| 26 april 2024 05:00 |