Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 april 2024 | 05:00

Ikväll på tv: Blev "Jurassic Park"-uppföljaren oförtjänt sågad av kritiker?

Sam Neill försvarar den kritiserade tredje filmen: "Den är bättre än många säger."
Det är ingen lätt match att få till en lyckad tredje film i en populär franchise. "Jurassic Park III" fick exempelvis klara sig utan Steven Spielberg i registolen, något som många kritiker såg som en klar nackdel.
 
Enligt sajter som Rotten Tomatoes och Metacritic, som summerar betyg och recensioner, var detta den mest sågade filmen i serien... fram till "Jurassic World Dominion" kom häromåret.
 
Men frågar man skådespelaren Sam Neill så tar han gärna tredje "Jurassic Park" till sitt försvar. Trots att det har rapporterats om en ytterst påfrestande inspelning för många inblandade, så verkar Neill nöjd och stolt över sitt arbete:
 
- Jag vet att den har sina kritiker. Men jag tycker faktiskt att det är en mycket bättre film än vad många säger. Det är en riktigt bra actionfilm. Den slutar lite abrupt, slutet är inte så tillfredsställande som jag hade hoppats. Men förutom det tycker jag att filmen funkar bra och jag hade trevligt under inspelningen, säger han till Den of Geek.
 
- Jag vet att ett par av skådespelarna inte var speciellt nöjda. William Macy var tydlig med att han var missnöjd. Men jag och de andra kom bra överens, och Joe Johnston är en fantastisk regissör. Det var bara att åka med.
 
 
"Jurassic Park III" tar Alan Grant (Sam Neill) motvilligt tillbaka till Isla Sorna. En rik familj söker efter sin försvunne 12-åring, och han blir lurad till att följa med på ett mycket farligt uppdrag. Efter två "Jurassic"-filmer valde regissören Steven Spielberg att lämna över rodret till sin vän Joe Johnston (känd för "Jumanji" och första "Captain America").
 
Och visst känner man att något saknas utan Spielberg ombord. "Högt tempo men utan känsla" tyckte MovieZines recensent.
 
Dock inte utan några positiva ord: "Det hela är underhållande och spännande men på tok för snabbglömt (...) Filmen må vara ovanligt sevärd för att vara en trea, och har en del effektiva ögonblick, men i helhet är det ett äventyr där tempot dödar känslan."
 
Här kan du se "Jurassic Park III":

● Ikväll 22:00 i Kanal 9
● Streama på Netflix
● Streama på SkyShowtime
● Streama på Prime Video
 
| 24 april 2024 05:00 |