Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

12 februari 2024 | 06:00

På tv ikväll: Stenhårt när Stallone och Schwarzenegger möts i "sevärd actionrökare"

Som "Prison Break"... Men med äldre skådisar.
Det finns en viss charm i att se gamla actionikoner samsas om skärmtid, oavsett om det är i "The Expendables"-serien eller "Escape Plan"-serien. Just den sistmämnda mår bäst av att ses som en fristående film och inte en serie då uppföljarna är allt annat är värdiga en filmälskares tid. 
 
"Escape Plan" är regisserad av svenska Mikael Håfström, men skulle egentligen kunnat ha varit regisserad av vem som helst. Och för den som vill se huvudrollsinnehavarna Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger puckla på varandra har jag tråkiga nyheter; så är inte fallet, det är snarare samarbete och bromance som står på schemat. 
 
 
Säkerhetsexperten Breslin (Sylvester Stallone) blir anklagad och låses in i fängelset han själv har designat. Bakom lås och bom börjar han smida planer med Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) kring hur dem ska rymma. Det är strunt samma hur fånigt det låter, att se duon tillsammans räcker gott och väl, för att inte tala om att filmen faktiskt bjuder på helt godkänd underhållning. 
 
Fredrik Adolvsson på MovieZine gav filmen en generös trea i sin recension och noterar att filmen är "en underhållande besvikelse, för all del, men för ofokuserad för att fungera som något av allt den försöker vara", men han tillägger också att Håfström "med hjälp Stallone, våld och fula ord (plus en dos avväpnande humor), har han lyckats slänga ihop en klassiskt vinklad, sevärd, actionrökare". Ikväll visas filmen på tv.
 
Här kan du se "Escape Plan":

• Ikväll 21:00 på TV6
• Streama på Viaplay eller Tele2 Play  
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller iTunes 
 
 
Vad tycker du om "Escape Plan"? Kommentera nedan. 
| 12 februari 2024 06:00 |