Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

25 februari 2015 | 11:00

TV-stjärnorna flockas i "Sons of Anarchy"-skaparens nya serie

Katey Sagal, Stephen Moyer och Matthew Rhys bland namnen i Kurt Sutters "The Bastard Executioner".
Deadline skriver att "True Bloods" Stephen Moyer tillsammans med "The Last Ship"-skådisen Sam Spruell har skrivit på för stora roller i det historiska dramat. Sedan tidigare är också Katey Sagal, Sutters "old lady", klar för en av rollerna - och hon får sällskap av sin make;  Sutter själv kommer dyka upp regelbundet, som Sagals rollfigurs man och väktare "som sällan yppar ett ord och som inte visar sitt ansikte".

Sutter har varit med i sina TV-serier tidigare. Han gjorde den fängslade SAMCRO-medlemmen Otto i "Sons of Anarchy" och spelade armenisk fotavhuggar-gangster i "The Shield".

Även "The Americans"-stjärnan Matthew Rhys är ombord för en återkommande roll, som emellertid inte kommer påverka hans arbete med "The Americans". 

För huvudrollen har Sutter satsat på en helt okänd australisk förmåga vid namn Lee Jones

"The Bastard Executioner" handlar om en krigande riddare (Jones) hos kung Edvard I (som styrde över England 1272-1307), som brutits ned av slagfältens brutalitet och som byter svärdet mot grepen. Men han tvingas snart tillbaka till våldsamheterna och den här gången är svärdet han måste hålla det blodigaste av dem alla: bödelns. 

Inspelningarna av piloten startar i Wales 19 mars. Det anses som redan givet att piloten kommer leda till en full säsong hos FX.  
| 25 februari 2015 11:00 |