Serie

Skribent

Patrik Jonsson

5 februari 2015 | 18:00

TV-serierna som kommer tillbaka nästa år

"The Walking Dead", "Game of Thrones", "Supernatural" och "Downton Abbey" har redan fått förlängt till åtminstone 2016.
Vi är ännu så länge endast några veckor in i det nya året, detta har dock inte hindrat många kanaler från att slå på den stora "förnyingstrumman". I sammanhanget har det nästan ekat ett episkt trumsolo genom TV-bolagens mötesrum och korridårer!

Ni är säkert många där ute som följer en massa älskade TV-serier och jag tänkte att det kanske vore intressant för er att, redan nu, höra ifall några av dem kommer tillbaka nästa år? Det är ju alltid lite skönt att dra en lättnadens suck, speciellt så här tidigt in på året. Jag kommer här nedan att göra en kortfattad sammanställning över de TV-serier som vi alltså redan ikväll kan konstatera att kommer tillbaka 2016. Nu kommer ni givetvis att sakna en del serier här, detta behöver dock absolut inte betyda att de är nedlagda, vi får ju som sagt komma ihåg att det just blivit 2015.

Detta gäller alltså endast TV-serier som kommer tillbaka nästa år med nya säsonger, alla serier som kommer tillbaka i sommar och höst har jag valt att icke ta med. De får ni helt enkelt hålla reda på själva. Ifall ni nu inte har tid och lust med det kommer jag förmodligen att påminna er om deras premiärer längre fram i år. Men det blir i en annan artikel det, nu är nu och nu kör vi!

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

"Shameless" (Showtime)

Underbart, härligt och gött! En av mina favoritserier har tilldelats ännu en säsong, det gick fort. Än så länge tycker jag dock att vi passar på att njuta av den pågående!

"Togetherness" (HBO)

HBO:s nya dramakomedi från bröderna Duplass ökade sina tittarsiffror i raketfart nu i början av året. Det brukar vanligtvis betyda ökat förtroende och det betydde det även denna gång, trevligt, en bra serie! På återseende 2016!

"The Walking Dead" (AMC)

De vandrande döda kommer nog aldrig att sluta att vandra omkring oss, redan i höstas beslöt de sig för att vandra vidare även nästa år. Kabelkanalernas mest sedda serie så detta är väl knappast någon överraskning?

"Game of Thrones" (HBO)

Inte heller det här förnyandet lär ha kommit som någon chock, "Game of Thrones" kommer med sin femte säsong nu i vår och det är alltså redan klart för en sjätte nästa år.

"Empire" (Fox)

Rappardramat "Empire" sändes i endast några få avsnitt innan Fox beslöt sig för att ge den ökat förtroende. Grattis till eder alla som följer den, själv klarade jag inte alls av den.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

"Black Sails" (Starz)

Det ser ut som det kommer att dröja innan vi blir av med alla pirater och allt rom då de svarta seglen även kommer att hissas 2016 i den då tredje säsongen. Jag var inte speciellt förtjust i den första, den andra har dock börjat avsevärt mycket bättre så go for it!

"The Big Bang Theory" (CBS)

De nu riktigt överbetalda skådisarna i Big Bang kommer att tjäna än mer pengar nästa år, vad ska de göra med allt? Hursomhelst, än är alltså inte framgångssagan över!

"Kingdom" (DirecTv)

MMA-dramat "Kingdom" fick förnyat förtroende redan i höstas, en andra säsong kommer till hösten. Detta var dock inte nog då den även tilldelades en tredje vilken kommer att sändas, ja just det, 2016!

"It´s Always Sunny in Philadelphia" (FXX)

Danny DeVito och hans minst sagt otrevliga gäng kommer att fortsätta bete sig illa även nästa år. Det tackar jag för, en alldeles "förtjusande" serie!

"Scorpion" (CBS)

En av nykomlingarna på listan. En serie som aldrig riktigt gick hem hos mig men som tydligen hittade hem hos miljoner andra. Grattis till er!

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

"The Simpsons" (Fox)

Hade ni väntat er något annat? Självklart kommer Simpons & Co tillbaka, de gör de alltid, de kommer aldrig att försvinna, nej nej.

"Gotham" (Fox)

Batmanfebern håller i sig och tydligen finns ännu inget botemedel inom räckhåll då spektakelet lever vidare även nästa år.

"Brooklyn Nine-Nine" (Fox)

De underliga, korkade, smarta, bisarra poliserna i "Brooklyn Nine-Nine" har inga planer på att lägga pistolerna på hyllan, vi ses igen 2016!

"Downton Abbey" (ITV)

Lite brittiskt ska vi naturligtvis också ha och här har vi en serie som sannerligen börjar på att bli en långkörare på allvar. Frågar ni mig tar det knappast slut 2016 heller.

"Happy Valley" (BBC One)

Mer brittiskt och denna ska ni ta och se ifall ni inte redan gjort det, en trevlig liten dramathriller. Riktigt kul att den fått ökat förtroende, see ya next year!

"Girls" (HBO)

En av HBO:s små omtalade älsklingar fortsätter att dra publik, det blir alltså inget av med att vinka av denna i år.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

"Supernatural" (The CW)

Killarna i "Supernatural" kommer fortsätta att jaga spöken, demoner och annat sattyg 2016. De kommer förmodligen även att dö och återuppstå minst 200 gånger till också, precis som vanligt med andra ord.

"Better Call Saul" (AMC)

Innan serien ens hann börja blev alltså denna ack så omtalade spin-off ("Breaking Bad") tillgiven en andra säsong. Vi som nu kommer att ge oss på dess första säsong kan alltså andas ut med vetskapen om att den inte plumpt och abrupt läggs ned redan i den första säsongen, great!

"The Vampire Diaries" (The CW)

Vampyrerna kommer absolut inte att vara ett minnet blott om ett år heller (suck), detta är åtminstone "The Vampire Diaries" ett gott exempel på.

"Hell On Wheels" (AMC)

Den enda riktiga västernserien som sänds just nu kommer tack och lov även att sändas in till 2016, sedan är det dock dags att ta farväl. Dess sista tillika femte säsong kommer att, likt "Breaking Bad", delas upp och sändas sommaren 2015 och sommaren 2016.

Detta var, om jag räknat rätt, hela 20 TV-serier som alltså redan nu är klara för nästa års sändningsschema. Trots det imponerande antalet var dock detta inte alla. Här följer några ytterligare TV-serier vilka återkommer 2016; "Sherlock", "South Park", "Arrow", "The Flash", "Madame Secretary", "The 100", "NCIS: New Orleans", "Reign", "The Originals" och "Jane the Virgin".

Listan lär fyllas på längre fram i år, jag kommer naturligtvis att återkomma till ämnet i en senare artikel.

Hur känner ni själva, var det någon eller några av era favoritserier som fanns med här? Om inte och detta är kanske än mer intressant; vilken serie hoppas ni verkligen blir förnyad till nästa år? Själv har jag flera kandidater, "Hannibals" öde känns dock mest nervöst att invänta.
| 5 februari 2015 18:00 |