EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

12 januari 2023 | 07:00

TV-serien "The Last of Us" gör spelet ännu bättre

Seriens producent Neil Druckmann berättar hur HBO-serien utvecklar historien och gör tv-spelet rikare.
Neil Druckmann från Naughty Dog är mannen bakom de framgångsrika "The Last of Us"-spelen. Nu får han tillsammans med tv-producenten Craig Mazin ("Chernobyl") ta det dystopiska överlevnadsdramat till tv-rutan.
 
På måndag får vinterns kanske mest hajpade serie "The Last of Us" premiär på HBO Max. Många undrar kanske - behöver man ha spelat tv-spelen innan man kastar sig in i serien? Inget måste, menar Druckmann, och säger att det kan vara en fördel att spela (eller spela om) när du sett hela säsongen.
 
- Det kan handla om kommentarer mellan Joel och Ellie i spelet, om någon karaktär eller en tidigare händelse. Det är saker vi får se i serien, berättar han för MovieZine.
 
Ellie i tv-spelet "The Last of Us".
 
Som exempel nämner han ett avsnitt som fördjupar historien om Bill och Frank, och som tar en avstickare från vad vi fått se i spelet. 
 
- Det finns ett ögonblick där Joel säger till Bill: "Du är skyldig mig." I spelet förklarar vi aldrig vad som hände. Men i serien besvaras faktiskt den frågan, säger Neil Druckmann.
 
- Vi har flera personer som har sett alla avsnitten och sedan gått tillbaka och spelat spelen. De säger att "spelet känns rikare nu när man sett serien". Det var inte nödvändigtvis vårt mål, men det är coolt att det händer!
 
Se mer i klippet nedan.
 
 
"The Last of Us" får svensk premiär på HBO Max måndagen 16 januari.
| 12 januari 2023 07:00 |