Serie

Skribent

MovieZine

11 mars 2021 | 11:05

TV-serien "Bert" får premiär 1 april på C More

Se de första bilderna och möt skådespelarna i den senaste adaptionen av "Bert"-böckerna.
Snart får tittarna följa högstadiekillen Bert i en ny komediserie baserad på den älskade bokserien av Anders Jacobsson and Sören Olsson. Efter biofilmen "Berts dagbok" har det blivit dags för tv-serien "Bert" med nya skådespelare.

Idag kan vi visa de första pressbilderna till komediserien om Bert och hans tonårsliv med förälskelser, dagdrömmar och störiga klasskompisar, som utspelar sig i den fiktiva staden Öreskoga.
 
 
Bert har precis fyllt 14 år och i samma veva blivit dumpad av sin flickvän. Han bestämmer sig för att försöka hitta kärleken igen men stöter på hinder i form av snygga gitarrkillar, pinsamma föräldrar och plötsliga akneutbrott. Serien bygger på den populära bokserien om Bert Ljung skriven av Anders Jacobsson and Sören Olsson vars första bok kom ut 1987.

Bert spelas av 15-årige Adrian Macéus som synts i julkalendern "Storm på Lugna gatan", samt har släppt flera låtar som artist.

– Det har varit väldigt spännande att få gå in i karaktären Bert och hans galna värld där det händer saker hela tiden. Tonåren är ju något vi alla går igenom men Berts tonår är lite speciella, säger Adrian Macéus som spelar Bert.
 
 
Vid sin sida har Bert kompisarna Åke (Samy Karlsson Fariat), Lill-Erik (Arvid Bergelv, som spelade samma roll i "Berts dagbok") samt en helt ny karaktär: den tävlingsinriktade musiknörden Thora (Lily Wahlsteen, känd från filmerna om Sune).

– Thora är en självsäker och stark tjej som tycker om att stå i centrum och sticka ut från mängden. Hon är en viktig del i gänget och har ett starkt kompisband till Bert där det är okej att retas och skämta med varandra, säger Lily Wahlsteen i ett pressmeddelande.
 
 
Berts familj består av mamma Madelene (Emma Peters), pappa Fredrik (Anders "Ankan" Johansson) och mormor Svea, spelad av Ing-Marie Carlsson som gör comeback i Bert-världen eftersom hon spelade Berts mamma i tv-serien från 90-talet.

Tv-serien består av 10 avsnitt och har premiär 1 april på C More. De fyra första avsnitten släpps på premiärdagen. Därefter släpps två avsnitt per vecka.
| 11 mars 2021 11:05 |