Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

14 november 2017 | 09:00

Tv-producent anklagas för sexuella trakasserier

Skådespelarna från "One Tree Hill" skriver ett öppet brev om seriens showrunner Mark Schwahn.
Tv-producenten Mark Schwahn, mest känd som showrunner bakom dramaserien "One Tree Hill", anklagas för sexuella trakasserier.

Före detta medarbetaren Audrey Wauchope berättade under helgen om maktlösheten hon kände under flera år på inspelningen:

"Jag är förbannad, och ledsen för alla de kvinnor som tvingats sitta i samma rum som den här mannen. Och jag är förbannad och ledsen över att jag inte kunnat göra något åt saken i alla dessa år", skrev hon.

18 skådespelerskor som arbetar på serien har gått ut med sitt stöd till Wauchope. Sophia Bush och Hilarie Burton är med bland dem som kallar producentens beteende för "en välkänd hemlighet" i ett öppet brev, som publicerats av Variety.

"Många av oss var till någon grad manipulerade, emotionellt och fysiskt. Fler än en behandlas fortfarande för posttraumatisk stress. Många av oss hamnade i obekväma situationer och fick slå tillbaka, ibland fysiskt, när det blev klart att våra chefer inte var våra beskyddare", skriver de.

De fortsätter med att berätta hur deras oro och klagomål tystades ned:

"Vi fick höra att sådana anklagelser kunde leda till att vår älskade serie blev nedlagd, och att hundratals underbara och hårt arbetande människor skulle förlora sina jobb. Vilken press att lägga på unga kvinnor."

Tonårsdramat "One Tree Hill" sändes mellan åren 2003-2012. Mark Schwahn var showrunner för alla åtta säsonger.
| 14 november 2017 09:00 |