Film

Skribent

Miriam Sposito

24 juli 2018 | 10:30

Hundratusentals fans skriver på namninsamling för James Gunn

Regissören James Gunn blev i fredags sparkad från "Guardians of the Galaxy Vol. 3" efter att flera år gamla provocerande tweets blivit omtalade.
Den namninsamling som bland annat Selma Blair, Dave Bautista och Joe Carnahan spridit för att få regissören till ”Guardians of the Galaxy Vol. 3”, James Gunn, att bli anställd av Disney igen, har fått tusentals fans att skriva på.  Just nu har namninsamlingen närmare 250 000 signaturer. 

Dave Bautista, som bland annat har spelat Drax i Marvel-universumet, försvarade James och påstod att han blivit utsatt för en ”cybernazi-attack” och skrev:
 
”Vad gör du när #cybernazis attackerar dig? Vem kommer stå vid din sida? Vem kommer fegt att ta avstånd från dig? Vem kommer straffa dig för hemska SKÄMT i ditt förflutna istället för att försvara dig för att ha INSPIRERAT miljoner? MILJONER?!!!”

De tweets som James ska ha skrivit handlade om bland annat pedofili och våldtäkt. James har också gått ut med ett offentligt uttalande om Disneys beslut:
 
”Mina nästan 10 år gamla ord, var då ett misslyckat försök till att provocera. Jag har ångrat dem i många år – inte bara för att de var korkade, inte på något sätt roliga, otroligt okänsliga och verkligen inte provocerande som jag hade hoppats, men också för att de inte speglar den person jag är idag och som jag har varit länge.”
| 24 juli 2018 10:30 |