Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 augusti 2023 | 13:00

"Mutant Mayhem" fick skrotas och göras om helt - på fyra månader

Den högaktuella "Teenage Mutant Ninja Turtles"-filmen vände tuffa motgångar till bioframgångar på nolltid.
Bioaktuella animerade äventyret "Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem" verkar gå hem hos fansen efter en stark premiärhelg. Recensionerna är goda och intäkterna rullar in.
 
Men det var nära att sköldpaddornas senaste reboot blev något helt annat än filmen vi nu får se.
 
I en intervju med Slashfilm berättar regissören Jeff Rowe om några svettiga månader, då man tog beslutet att skrota manuset, riva alla storyboards och börja om. Tanken var att låta de fyra hjältarna spendera en del tid på high school, men filmskaparna insåg att det inte blev så festligt:
 
- Det var från början en high school-film. Och det var riktigt svårt att blanda in en kriminell skurk i Turtles liv på ett naturligt sätt. Och efter 30 sidor kom det ingenstans. Men det var filmen vi alla hade gått med på att göra.
 
 
I en rad sms med manusförfattaren Seth Rogen förstod båda att de var oroliga för samma sak: "Det är läskigt att medge men filmen fungerar inte", skrev de till varann.
 
- Vi behövde ändra på allting. Vi hade inte tid att ändra på allting, så vi behövde fundera ut hur. Och det var bara förra sommaren, i juli. Under fyra månader skrev vi om manuset, ritade nya storyboards och gjorde filmen till vad den är nu, säger Rowe.
 
 
Det låter som ett otäckt men imponerande jättejobb. Och med en budget som ligger på 70 miljoner dollar har "Mutant Mayhem" goda utsikter till att snart gå med vinst. Paramount tror på sin nya franchise, så pass att de redan har beställt en uppföljare och en tv-serie. Så var beredd på mycket mer ninjaaction i samma stuk.

Vad tyckte ni om "Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem"? Kommentera gärna.
| 7 augusti 2023 13:00 |